2x Termometr DS18B20 i jeden widoczny w supla

djpoll
Posts: 52
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Wed May 15, 2019 10:05 am

Super xD

dziękuje za wyrozumiałość ale mam jeszcze 2 rzeczy do wyjaśnienia xD

która biblioteka będzie odpowiednia bo wyświetlają się 3 ?

i co to za adres tym bardziej ucięty

"http://arduino.esp8266.com/staging/pack ... index.json"
rozumiem ze aktualizacja będzie online ? czu musze układ podłączać do komputera przez USB UART
Attachments
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (56.62 KiB) Viewed 242 times
User avatar
wojtas567
Posts: 1671
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed May 15, 2019 10:22 am

pierwsza
a ten adres jest potrzebny do pobrania płytek
plik/preferencje - dodatkowe adresy url.... i tam trzeba wpisać ten adres

Code: Select all

http://arduino.esp8266.com/stable/package_esp8266com_index.json
Last edited by wojtas567 on Wed May 15, 2019 10:24 am, edited 1 time in total.
Pozdrawiam
Wojtek
djpoll
Posts: 52
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Wed May 15, 2019 10:23 am

i co to za adres tym bardziej ucięty

"http://arduino.esp8266.com/staging/pack ... index.json"
rozumiem ze aktualizacja będzie online ? czu musze układ podłączać do komputera przez USB UART
User avatar
wojtas567
Posts: 1671
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed May 15, 2019 10:25 am

czego aktualizacja online?
Pozdrawiam
Wojtek
djpoll
Posts: 52
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Wed May 15, 2019 10:32 am

z adresem wszystko jasne dzięki

:) teraz podłączam urządzenie z zworką przez USB UART do ESP8266 i w programie Arduino klikam wyślij :)
i to wszystko po resecie urządzenia powinien mi wykryć podłączony szeregowo 2 termometry ?
User avatar
wojtas567
Posts: 1671
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed May 15, 2019 10:35 am

Wgrywasz jak za pierwszym razem
jeżeli prawidłowo wgrasz i podłączysz DS pod zadeklarowany GPIO w szkicu to powinno zadziałać.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
shimano73
Posts: 820
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Wed May 15, 2019 10:38 am

Oczywiście w cloudzie musi być włączona rejestracja urządzeń
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
djpoll
Posts: 52
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Wed May 15, 2019 11:13 am

Pierwszy raz wgrywałem przez MODEMCU Frimaire Programem więc Arduino 1.8.9 nowość dla mnie :)
djpoll
Posts: 52
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Wed May 15, 2019 11:30 am

aktualnie jestem w pracy, po pracy wykonam operacje xD
narazie dziękuje za pomoc i cierpliwość !!
djpoll
Posts: 52
Joined: Mon May 13, 2019 8:59 pm

Wed May 15, 2019 3:12 pm

jest jakis problem :/

Opcje projektu zmienione, przeładuj całość
Szkic używa 444 bajtów (1%) pamięci programu. Maksimum to 32256 bajtów.
Zmienne globalne używają 9 bajtów (0%) pamięci dynamicznej, pozostawiając 2039 bajtów dla zmiennych lokalnych. Maksimum to 2048 bajtów.
Post Reply