Licznik energii elektrycznej

cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt maja 17, 2019 4:41 pm

Dzięki. Próbuje właśnie skompilować i kręci, kręci i się nie chce skończyć. Ręcznie podmienilem pliki.
Biorę się za testy.
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt maja 17, 2019 5:09 pm

Na cloudzie pokazuje się tylko jeden licznik. Sławek ustawiłeś 3 piny w impulse_counter.h ? Domyslnie jest tylko jeden.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt maja 17, 2019 6:01 pm

cino111 pisze:
pt maja 17, 2019 4:41 pm
Dzięki. Próbuje właśnie skompilować i kręci, kręci i się nie chce skończyć. Ręcznie podmienilem pliki.
Biorę się za testy.
Jak masz oficjalną wirtualkę, to wystarczy wejść do katalogu /src i wykonać

Kod: Zaznacz cały

git pull
i masz zaktualizowane źródła...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt maja 17, 2019 6:07 pm

Już zrobiłem git pull. Ten jeden licznik na twoim sofcie mi się pokazuje.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt maja 17, 2019 6:11 pm

cino111 pisze:
pt maja 17, 2019 5:09 pm
Na cloudzie pokazuje się tylko jeden licznik. Sławek ustawiłeś 3 piny w impulse_counter.h ? Domyslnie jest tylko jeden.
Skompilowałem bez zaglądania, ale teraz widzę, że mi się źródełka nie do końca zaktualizowały :oops:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt maja 17, 2019 6:37 pm

No wlasnie te pliki chyba trzeba ręcznie pomodyfikowac. Nawet juz zacząlem, ale musialem wyjść.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt maja 17, 2019 7:20 pm

Poprawiony, nie testowany!!!
Załączniki
impulse_counter.2048_DIO.new.5.zip
(236.26 KiB) Pobrany 72 razy
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt maja 17, 2019 7:55 pm

Elegancko. Dzieki Slawek. Na cloudzie są widoczne. Jutro przetestuję działanie terenie :D .
Załączniki
Screenshot_20190517-215103_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20190517-215103_Samsung Internet.jpg (277.76 KiB) Przejrzano 656 razy
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt maja 17, 2019 9:07 pm

cino111 pisze:
pt maja 17, 2019 7:55 pm
Elegancko. Dzieki Slawek. Na cloudzie są widoczne. Jutro przetestuję działanie terenie :D .
Podziękuj dla @pzygmunt... ja tylko skompilowałem gotowca
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 898
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt maja 17, 2019 9:18 pm

Zgadza się. Przemek, dzięki za szybkie napisanie softu na 3 liczniki, Sławek, dzięki za kompilację :D.
Wgrałem na Wemosa i bez problemu zarejestrował się w Cloud. Można przymierzać się do "oSuplowania" wodomierzy i ciepłomierza :)
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ODPOWIEDZ