esp01 i ds18b20 soft

Drail
Posts: 39
Joined: Sun Jan 24, 2016 11:26 pm

Fri Nov 11, 2016 3:14 pm

Witajcie! Jaki soft dograć do esp01 by współgrało z suplą i ds18b20?
Drail
Posts: 39
Joined: Sun Jan 24, 2016 11:26 pm

Fri Nov 11, 2016 3:40 pm

pod gpio2 podłączam wyjście z czujnika?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6896
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Nov 11, 2016 3:47 pm

Zależy od wybranego firmware-u.
Poczytaj readme.txt
ecogadzet
Posts: 11
Joined: Sat Nov 12, 2016 7:10 pm

Sat Nov 12, 2016 7:21 pm

Witam, próbuję zrobić mój pierwszy czujnik temp. pod suplę. Niestety bez rezultatu. Nie łączy się wogóle z supla. Po wgraniu firmware jest widoczna sieć. Mogę wpisać wszystkie dane - na koniec " saved" . robię restart i sieci już nie widać. Supla na Androidzie nie widzi żadnego urządzenia. Czy sensor temp. musi być podpięty podczs flashowania ? Ja podłączam po zapisanych danych.
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sat Nov 12, 2016 7:32 pm

Zadam głupie pytanie - założyłeś konto na supla cloud i skonfigurowałeś urządzenie?
Bez tego nic w smartfonie nie zobaczysz, a czujnik nie musi być podpięty.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ecogadzet
Posts: 11
Joined: Sat Nov 12, 2016 7:10 pm

Sat Nov 12, 2016 7:46 pm

Mam konto na supla cloud i po zalogowaniu widzę wszystko co potrzebne do wpisania po wejściu na sieć supla i IP 192.168.4.1
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sat Nov 12, 2016 7:52 pm

Na prawo od przycisku "Rozpocznij tutaj" masz "Urządzenia we/wy" - kliknij tam i powinieneś zobaczyć swoje urządzenie : kliknij w nie i skonfiguruj...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
ecogadzet
Posts: 11
Joined: Sat Nov 12, 2016 7:10 pm

Sat Nov 12, 2016 8:23 pm

Sławku - ponownie zrobiłem flash i konfiguracje połączenia na 192.168.4.1 zapisało dane. Ale dziwna rzecz - sprawdzam we/ wy urządzenia, kiedy kliknę np na temp. wyrzuca mnie na stronę główną i ponownie muszę się logować.
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sat Nov 12, 2016 8:39 pm

Ale masz coś takiego?
Attachments
Screenshot - 2016-11-12 , 21_36_23.png
Screenshot - 2016-11-12 , 21_36_23.png (176.34 KiB) Viewed 1930 times
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Post Reply