Problem z SuplaDevice.begin

Post Reply
Robo-tech
Posts: 9
Joined: Sun Mar 24, 2019 11:13 am

Sat May 18, 2019 8:58 pm

Witam na tym etapie zwraca mi ciągle false. wszystko do tej pory działało a teraz za nic nie mogę tego przeskoczyć :/

Code: Select all

if ( local_ip ) {
		Params.local_ip = *local_ip;
		Params.use_local_ip = true;
	} else {
		Params.use_local_ip = false;
	}
ESP8266 NodeMCU

Ktoś coś wie o co kaman ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6663
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat May 18, 2019 9:12 pm

begin był skopany bo na końcu brakowało mu return-a.
Dodałem.
Robo-tech
Posts: 9
Joined: Sun Mar 24, 2019 11:13 am

Sun May 19, 2019 7:23 am

Hej

Teraz w debuggerze zwraca mi

.4
.4
.4

.6
.6
.6
.3
.....

Łączyć łączy - ale czy to nie są statusy i zamiast tekstu pokazuje numer teraz :)
User avatar
pzygmunt
Posts: 6663
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun May 19, 2019 7:55 am

Gdzie zwraca?
Robo-tech
Posts: 9
Joined: Sun Mar 24, 2019 11:13 am

Sun May 19, 2019 10:14 am

W sensie w w konsoli gdzie debuguję :) Serial.print

Już znalazłem.,.. miałem Serial.println pokazujący status Wifi stąd te liczby :)
Last edited by Robo-tech on Sun May 19, 2019 1:12 pm, edited 1 time in total.
Post Reply