Licznik energii elektrycznej

Patryk
Posts: 179
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Wed May 22, 2019 6:01 pm

A jako licznik energii myślę o tym:
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7645100865
Gdyż jako nieliczny ma funkcję Reset.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 246
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Wed May 22, 2019 8:22 pm

Przemek, wielkie dzięki za firmware z trzema LED referencyjnymi. Działa wszystko prawidłowo.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
User avatar
pzygmunt
Posts: 6010
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed May 22, 2019 8:25 pm

Nie na za co
Patryk
Posts: 179
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Wed May 22, 2019 9:39 pm

Robert Błaszczak wrote:
Wed May 22, 2019 8:22 pm
Przemek, wielkie dzięki za firmware z trzema LED referencyjnymi. Działa wszystko prawidłowo.
Ja również dołączam się podziękowań.
Testowane na "stole" dla jednego licznika.
Wszystko działa prawidłowo. :D
Co prawda mam jedno pytanie.
Czy można by było udostępniać wersję z LED CONFIG na GIPO 2.
Używając Wemos D1 mini nie musiał bym stosować dodatkowej diody.
W arduino umiał bym to zrobić sam, ale w linux-e. Może kiedyś .......
User avatar
denat
Posts: 9
Joined: Mon Oct 01, 2018 6:17 am

Thu May 23, 2019 6:55 am

Dzieki za regulacje czasu. Probowałem na wielu ustawieniach nawet 1000 i dalej gubi. Nie wiem... może to wina kabelków, albo samych modułów.
alanzola
Posts: 24
Joined: Mon Sep 10, 2018 5:55 pm

Thu May 23, 2019 7:29 am

Normalnie kopara opada.
Soft zajefajny.
Acha i faktycznie jeśli nie jest za późno to led config powinien być na gpio02 Wszystkie ESP12 mają ją tam umieszczoną a na nich a poza tym jest przecież i NODEMCU i Wemos D1 mini.
Skąd był pomysł aby umieścić ja na innym GPIO niz 2 ?

A może są gdzieś źródła i można to sobie samemu ustawić w kodzie ?
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 246
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Thu May 23, 2019 7:49 am

NODEMCU też ma na płytce LED? Pytam bo nigdy nie miałem NODEMCU.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
User avatar
pzygmunt
Posts: 6010
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu May 23, 2019 8:55 am

alanzola wrote:
Thu May 23, 2019 7:29 am
Normalnie kopara opada.
Soft zajefajny.
Acha i faktycznie jeśli nie jest za późno to led config powinien być na gpio02 Wszystkie ESP12 mają ją tam umieszczoną a na nich a poza tym jest przecież i NODEMCU i Wemos D1 mini.
Skąd był pomysł aby umieścić ja na innym GPIO niz 2 ?

A może są gdzieś źródła i można to sobie samemu ustawić w kodzie ?
Apropos LED-a.
1. Nie wszyscy wgrywają ten firmware do NodeMCU.
2. Jak masz wyprowadzony LED na pinie to możesz sobie jasność wyregulować opornikiem.


https://github.com/SUPLA/supla-espressi ... nter.h#L32
Post Reply