Sonoff-raz jeszcze...

Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1823
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz lis 06, 2016 4:53 pm

no to z nietypowych znaków u mnie występuje "-" .
Dodam jeszcze takie dziwne zachowanie ale tu tylko jednego modułu, że jak na chmurze coś zmieniam i zapisuję to tylko ten moduł się wyłącza pozostałe działają bezawaryjnie nie zmieniając stanu.
Pozdrawiam
Wojtek
jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

wt lis 08, 2016 8:08 pm

Ponawiam pytanie z poczatku tematu,jesli nie sonoff to co moze spelniac podobna role jako przekaznik wykonawczy?
okos
Posty: 69
Rejestracja: śr lip 13, 2016 6:18 am

wt lis 08, 2016 9:34 pm

jaros pisze:Ponawiam pytanie z poczatku tematu,jesli nie sonoff to co moze spelniac podobna role jako przekaznik wykonawczy?
Na przykład wemos D1mini ( w wersji kanapkowej ), sam takiego skonstruowałem i działa :D
Gdzieś na forum chłopaki skompilowali soft z obsługa termometru dla tego modułu.
https://www.wemos.cc/product/relay-shield.html ( patrz na ostatnie - trzecie zdjęcie )
jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

ndz lis 13, 2016 9:38 pm

CZyli ze owo ustrojstwo może zastapic te "chimeryczne"sonoff-y?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7347
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lis 14, 2016 10:10 am

jaros pisze:CZyli ze owo ustrojstwo może zastapic te "chimeryczne"sonoff-y?
Tam jest też na pokładzie ESP tak więc jak nie ustalmy gdzie rzeczywiście tkwi problem to zmiana samej płytki nic nie da.
jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

pn lis 14, 2016 11:26 am

To jeszcze ostatnie z tych moich naiwnych pytan :) ,czy funkcje odbiornika polecen moze pelnic ruspberry,a jeszcze lepiej,z nalozonym nan ekranem dotykowym,czy wystarczt do tego wolnych pinow na plytce tego komputerka?To mogla by byc calkiem zgrabna centralka sterowania ...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7347
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lis 14, 2016 11:36 am

Tak.... choć
Raspberry to kombajn do jednego kłosa.
jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

pn lis 14, 2016 12:36 pm

Haha,dobre porownanie.Myślałem jednak o możliwości załączania 4-5ciu różnych urządzeń.Czy to technicznie możliwe?Wszak używa się owych minikomputerkow do sterowania w robotach.Ja potrzebuje tylko mozliwoscią on-of dla 5ciu różnych rzeczy...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7347
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn lis 14, 2016 12:38 pm

Nadal kombajn ale możesz tak zrobić.
jaros
Posty: 101
Rejestracja: wt wrz 27, 2016 12:00 pm

pn lis 14, 2016 12:54 pm

koszt jednego ruspberry wraz z małym wyswietlaczem i ładowarką to ekwiwalent około 7 szt.przekazników Sonoff,a brak problemów z konfiguracją sieciowa gdziekolwiek to duza zaleta.I do tego jak pieknie może wyglądać gdzieś na scianie ;)
ODPOWIEDZ