Mam problem z sonoff 4ch i zastanawiam się jak go rozwiązać. Jest to wersja pro więc styki są bezpotencjałowe. Ogarnąłem nim pompę i zraszacze. Jest jednak pewien mankament. Otóż kiedy załączę pompę i strefę zraszaczy i chciałbym aby chodziła np. 15 minut, a w tym czasie nastąpi zanik wifi (w panelu supli jest taka informacja jak ostatnie połączenie - tam widać godzinę i datę) to sonoff resetuje się do zera czyli wszystkie 4 kanały są wyłączone. Na pewno jest to lepsze niż gdyby miał zapodawać zasilanie, wtedy kompletnie byłoby to niebezpieczne ale nie wiem jak temu zaradzić. Czy to tylko wina zasięgu wifi? Miał ktoś z Was podobny problem? Akurat jak lecą sobie zraszacze może trafić na rozłączenie i zamiast lać 15 minut to leje np. 2 minuty
Pytanie, czy sonoff powinien pamiętać stan? Czy ten akurat sonoff 4ch pro r2 tak ma, albo oprogramowanie które do niego wgrałem? już podaję wersję poniżej:
# Multiboard by Espablo
Supla for ESP8266
Firmware v2.7.2
Aha dodam, że rozłączenie i połączenie trwa krótki może kilka sekund.
Sonoff przed wgraniem supli ustawiony zworką na pozycję 1 czyli mogę włączać kanały i widzę każdy który jest włączony w danym momencie.
aktualizacja
przeniosłem AP bliżej aby zasięg był lepszy ale to nic nie pomogło, załączony kanał działał 12 minut i niestety zresetowało go, cyklicznie sonoff się odłącza od sieci, nie wiem jak to jeszcze przetestować.