Witam wszystkich. Totalnie początkujący z supła.
Dziś wgrałem na wemos D1 mini SUPLA-LIGHTSWITCH-2x pobrane z oficjalnego działu download. Udany flash, podłączenie do chmury i podłączenie do Alexy Amazon.
No i schody zaczęły mi się w momencie chęci podłączenia.
D1 - gpio 05 - przełącznik 1
D7 - gpio 13 - przełącznik 2
Które gpio odpowiadają przełącznikowi 1 a który 2?
Czujnik temp nie będzie używany.
Oraz drugie pytanie. Podłączając to bezpośrednio pod przełączniki mają być one bi czy mono stabilne? Oraz czy potrzeba jest montażu żadnych rezystorów? Zakładając użycie https://botland.com.pl/pl/przekazniki/6 ... ka-5v.html
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
SUPLA-LIGHTSWITCH-2x które gpio
-
maffiu
Kolejność przekaźników z tego co pamietam dokładnie taka jak napisałeś a sprawdzisz prosto przełączyć w app jeden i zobaczysz który ci kliknie i problem rozwiązanyWenar wrote: Wed Jun 05, 2019 6:59 pm Witam wszystkich. Totalnie początkujący z supła.
Dziś wgrałem na wemos D1 mini SUPLA-LIGHTSWITCH-2x pobrane z oficjalnego działu download. Udany flash, podłączenie do chmury i podłączenie do Alexy Amazon.
No i schody zaczęły mi się w momencie chęci podłączenia.
D1 - gpio 05 - przełącznik 1
D7 - gpio 13 - przełącznik 2
Które gpio odpowiadają przełącznikowi 1 a który 2?
Czujnik temp nie będzie używany.
Oraz drugie pytanie. Podłączając to bezpośrednio pod przełączniki mają być one bi czy mono stabilne? Oraz czy potrzeba jest montażu żadnych rezystorów? Zakładając użycie https://botland.com.pl/pl/przekazniki/6 ... ka-5v.html
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
-
Wenar
przełączniki sa na tych gpio sprawdzone, chodzi mi na których gpio są wejścia na podłączenie fizycznego przełącznika?
-
Patryk
GPIO 12 i 4.Wenar wrote: Thu Jun 06, 2019 7:52 am przełączniki sa na tych gpio sprawdzone, chodzi mi na których gpio są wejścia na podłączenie fizycznego przełącznika?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.