Może tam jest za długi czas ustawiony. Krańcówka wyłącza roletę. GUI zaokrągla 99,99 to 100, a ikonka „widzi” < 100.
Jak to wyglada w aplikacji i czy można ustawić np 40% otwarcia ?
SRW01 Roleta zamknięta, mimo że otwarta
-
Lukasz_luk
W momencie, w którym roleta jest otwarta a aplikacja pokazuje, że jest zamknięta, naciśnięcie przycisku otwierania powoduje jej zamykanie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Ten sterownik jest po prostu odwrotnie podłączony. Proszę zamienić miejscami przewody albo w konfiguracji należy wybrać opcję „ upside down”.
viewtopic.php?p=42304#p42304
viewtopic.php?p=42304#p42304
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Sprawdziliśmy. Rzeczywiście w cloud.supla.org jest bug i ikonka się nie zmienia dlatego tak jak wyżej pisałem nie sugeruj się tym. Pozamieniaj przewody ponieważ moduł podłączony jest odwrotnie lub po prostu przełącz opcje w konfiguracji.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Lukasz_luk
Niestety problem dalej nie rozwiązany. Jak zamykam roletę z aplikacji to tak na prawdę ją otwieram. jak otwieram to zamykam.
wtf?
wtf?
-
Lukasz_luk
Wszedłem w ustawienia i zrobiłem jak pisałeś nic to nie dało. Przewodów nie ruszałem ponieważ sterowanie z klawiszy na ścianie działa poprawnie dół to dół góra to góra. Jeśli je zamienię i wyprostuje się wszystko w aplikacji to na ścianie będę miał pomieszane 
-
Lukasz_luk
Zamieniłem kable. Tak jak myślałem, w aplikacji jest ok na ścianie odwrotnie 
-
Lukasz_luk
Robert, genialne!!
Udało się. Dziwna sprawa, musiałem wprowadzić moduł w tryb ręcznie, naciskając przycisk na module. reszta jak w instrukcji przesłanej w poście. Wprowadzenie w trym config przez klawisze na ścianie niby tryb wprowadzało ale zmiany się nie zapisywały.
dzięki za pomoc.
Udało się. Dziwna sprawa, musiałem wprowadzić moduł w tryb ręcznie, naciskając przycisk na module. reszta jak w instrukcji przesłanej w poście. Wprowadzenie w trym config przez klawisze na ścianie niby tryb wprowadzało ale zmiany się nie zapisywały.
dzięki za pomoc.
To samo chciałem napisać
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party