Sonoff SV działa tylko z firmware multiboard

Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 187
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw cze 13, 2019 9:24 am

Dziś zabrałem się za pierwszy SV w celu sterowania bramą garażową.
Wgrałem
Sławka sonoff_sv_mix_user1.1024.new.2.bin,
Pablo inCan_Easy_1024_eagle.flash
i nic, nie widać sieci:(
Działa jedynie multibord lecz na nic mi się on zda.
Ma ktoś pomysł co robię źle?
Ostatnio zmieniony czw cze 13, 2019 12:42 pm przez uchnast.michal, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 187
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

czw cze 13, 2019 12:40 pm

Wgrałem raz jeszcze Sławka FV MIX sonoff_sv_mix_user1.1024.new.2.bin z WiFi się połączył lecz do supla cloud nie mogę go dodać.
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2218
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

czw cze 13, 2019 1:33 pm

Wgrywasz plik esp_init_data_default.bin?
Czyścisz moduł przed flaszem?
Pokaż zrzut z programu do flaszowania
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 904
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

ndz cze 16, 2019 3:04 pm

uchnast.michal pisze:
czw cze 13, 2019 12:40 pm
Wgrałem raz jeszcze Sławka FV MIX sonoff_sv_mix_user1.1024.new.2.bin z WiFi się połączył lecz do supla cloud nie mogę go dodać.
Czy rejestracja nowych urządzeń w Cloud jest AKTYWNA?
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 187
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

ndz cze 16, 2019 6:06 pm

Dziękuję Sławek za odpowiedź. Rejestracja była aktywna inne urządzenia łączyły się prawidłowo ale skorzystałem z innego softu - sonoff_gate_DHT22_NO_v2.0_p5.
Chodził pięknie przez godzinę aż... okazało się ze moja Somfy daje 500mA :( i jak sprawdziłem miernikiem ponad 24 V wbrew specyfikacji.
Cóż, sonoff zimny, na szrot :cry:
Zamykam temat. Musze poszukać rozwiązania na obniżenie napięcia i amperażu.
vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

ndz cze 16, 2019 6:18 pm

500 mA to maksymalne natężenie prądu, jakie jest w stanie dostarczyć źródło prądu- to nie jest problem. Natomiast zbyt wysokie napięcie uszkodzi elektronikę.
Arek.kandula
Posty: 287
Rejestracja: pn gru 24, 2018 8:52 am

ndz cze 16, 2019 7:39 pm

Przetwornica step down
szym3k
Posty: 139
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

wt lip 02, 2019 11:17 pm

Lepiej zastosować yunshan i problem z głowy 😉
bulek68
Posty: 109
Rejestracja: czw lut 08, 2018 6:51 pm

wt lip 02, 2019 11:44 pm

szym3k pisze:
wt lip 02, 2019 11:17 pm
Lepiej zastosować yunshan i problem z głowy 😉
Błedna teza. Yunshan zasilany w moim przypadku z napędu Wiśniowski ( SOMFY ) METRO 800 RTS tylko piszczał jak wściekłyi nie wstawał.
Również wbrew specyfikacji zamiast 24 DC miernik wskazywał napięcie z przedziału od 24 do nawet 30V!!

Mostek gretza , kondensator + ceramik rozwiązał problem.

viewtopic.php?f=27&t=2708&start=90
7x inCan
4x SRW-01
1x SLW-01
1x ROW-02
1x WEMOS Supla Button 8 direct links by Elmaya
1x Yunshan 8xDS+DHT22+TIMER.CWU+OLED by Zybi
1x Sonoff Dual R2 2xGATE+DHT22 by Zybi
1x Sonoff BASIC
2x MELINK
ODPOWIEDZ