Witam
Posiadam włącznik touch sonoffa z wgraną suplą. Jak mogę zrobić żeby włącznikiem (w przyszłości większą ilością) mogli sterować wszyscy użytkownicy ?
Jak już mam skonfigurowany włącznik i podłączony do swojej sieci czy można edytować jeszcze jego ustawienia, stan, diodę itp. jeśli tak to w jaki sposób, czy muszę go zresetować i tylko wówczas ?
Nowy użytkownik włącznika sonoff z suplą i kilka pytań
-
michael
Dodajesz użytkowników w Cloudzie - zakładka identyfikatory i przypisujesz im odpowiednie lokalizacje.
Jeżeli chodzi o sam moduł, tj. sterownie świeceniem diody itp. to już z poziomu konfiguracji modułu, ale z definicji robisz to tylko raz i zostawiasz na wieki
Jeżeli chodzi o sam moduł, tj. sterownie świeceniem diody itp. to już z poziomu konfiguracji modułu, ale z definicji robisz to tylko raz i zostawiasz na wieki
-
fido
O to chodzi ?
i co dalej instaluję program na ich sprzętach i loguję się na swoje konta czy podaję inne dane.
Co do ustawień wiem że ustawiam na wieczność ale tak jak pisałem jestem świeżym użytkownikiem i może się coś okazać po czasie że coś można inaczej zmienić i wówczas z tego co rozumiem nie ma innego wyjścia jak rest urządzenia i na nowi ustawiać tak jak już się wymyśliło.
i co dalej instaluję program na ich sprzętach i loguję się na swoje konta czy podaję inne dane.
Co do ustawień wiem że ustawiam na wieczność ale tak jak pisałem jestem świeżym użytkownikiem i może się coś okazać po czasie że coś można inaczej zmienić i wówczas z tego co rozumiem nie ma innego wyjścia jak rest urządzenia i na nowi ustawiać tak jak już się wymyśliło.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Nie komplikując:
1. Na cloud.supla.org w zakładce smartfony włączasz dodawanie urządzeń
2. W każdym nowym smrtfonie wpisujesz ten sam adres email
3. Wracasz na cloud.supla.org i w zakładce "Smartfony" jak już pojawi się nowy smartfon klikasz w niego i wybierasz mu taki sam identyfikator dostępu jak dla pozostałych.
1. Na cloud.supla.org w zakładce smartfony włączasz dodawanie urządzeń
2. W każdym nowym smrtfonie wpisujesz ten sam adres email
3. Wracasz na cloud.supla.org i w zakładce "Smartfony" jak już pojawi się nowy smartfon klikasz w niego i wybierasz mu taki sam identyfikator dostępu jak dla pozostałych.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
fido
Mam pytanie.
Jak już dodam kolejnego użytkownika jak mogę zrobić żeby np. drugi użytkownik miał tylko dostęp do jednego włącznika a nie do wszystkich urządzeń co mam skonfigurowane ?
Jak już dodam kolejnego użytkownika jak mogę zrobić żeby np. drugi użytkownik miał tylko dostęp do jednego włącznika a nie do wszystkich urządzeń co mam skonfigurowane ?
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Uprawnienia dla użytkowników możesz powiązać z lokalizacjami. Jeśli to ma być jedno urządzenie wykonawcze (ZAMEL, Sonoff, itp.), to musisz je przypisać do nowej lokalizacji i danemu użytkownikowi przypisać lokalizację w której masz to urządzenie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl