To jest oświadczenie bardziej dla mnie. Wtedy wiem, że ktoś kto kupił taki sprzęt wie co mu grozi. Odpowiedzialność w pierwszej kolejności ponosi sprzedawca.
Podsumowując. Moim celem nie jest blokowanie samo w sobie. Celem jest uświadamianie tych, których ktoś wsadził na potencjalną minę.
Blokada przerobionych Sonoff-ów
-
QLQ
Tak właśnie.pzygmunt wrote: Tue Jun 18, 2019 9:46 pm To jest oświadczenie bardziej dla mnie. Wtedy wiem, że ktoś kto kupił taki sprzęt wie co mu grozi. Odpowiedzialność w pierwszej kolejności ponosi sprzedawca.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
A ja odniosłem się do twojego twierdzenia dlaczego takie oświadczenie nie ma mocy prawnej.
Supla
Open HAB - https://github.com/magx2/openhab-supla
-
QLQ
Najprościej tłumacząc:nie możesz narazić kogoś na utratę zdrowia lub życia pomimo, że ten ktoś podpisze takie oświadczenie skoro Ty wiesz, że twoje działanie może do tego doprowadzić.magx2 wrote: Tue Jun 18, 2019 9:51 pmA ja odniosłem się do twojego twierdzenia dlaczego takie oświadczenie nie ma mocy prawnej.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
maffiu
Jestem „za”
Mnie to się w ogóle w głowie nie mieści ze ktoś może sprzedawać i brać odpowiedzialność jako sprzedawca za taki manewr
Chociaż problem sonoffa przerobionego to tylko cześć problemu bo na forum jestem od dawna i włos mi się chwilami jeży jak czytam bo znaczna cześć użytkowników zwłaszcza nowych nie ma pojęcia co robi i nie powinna nawet się zbliżać do prądu...
Mnie to się w ogóle w głowie nie mieści ze ktoś może sprzedawać i brać odpowiedzialność jako sprzedawca za taki manewr
Chociaż problem sonoffa przerobionego to tylko cześć problemu bo na forum jestem od dawna i włos mi się chwilami jeży jak czytam bo znaczna cześć użytkowników zwłaszcza nowych nie ma pojęcia co robi i nie powinna nawet się zbliżać do prądu...
Dzięki! Ma to sensQLQ wrote: Tue Jun 18, 2019 10:48 pm Najprościej tłumacząc:nie możesz narazić kogoś na utratę zdrowia lub życia pomimo, że ten ktoś podpisze takie oświadczenie skoro Ty wiesz, że twoje działanie może do tego doprowadzić.
Supla
Open HAB - https://github.com/magx2/openhab-supla
-
Arek.kandula
Jeśli dobrze zrozumiałem to sonff SV też nie powinien być używany do bramy
-
Arek.kandula
Ok rozumiem źle doczytałem.wiec sonoff SV można montować