Sonoff Touch mruga
-
akir
Ja mam tak
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Vallhalen
Też ładnie
ja siadam jutro, czekam na lutownice
inna rzecz że teraz się rozglądam za informacja jak się dostać do tyłu płytki bo nie chciałbym z przodu lutować a z drugiej strony jakby to sie miało wiązać z jakimś wielkim "rozkładaniem" całości to i lutowaniem z przodu się zadowole 
Zawsze pozytywny 
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
-
makrz
Ja mam tak.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
wojtas567
DS włóż w białą koszulkę to prawie nie będzie go widać na ścianie.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Vallhalen
Fajny wątek się zrobił widzę
no więc zlutowałem tak:

(ja wiem, ze profesjonalny schemat mam nadzieje ze prawidłowo zalozylem co gdzie jest.
i zlutowane wyglada tak

Włącznik załącza światło więc wnioskuję, że tym razem nic nie zepsułem (a i owszem za pierwszą próbą rezystor w złym miejscu dałem to się nie zalączał włącznik
)
ALE odczytu z termometru nie ma- włącznik dla pewności usunąłem z supli i dodałem jeszcze raz - na bank jest ostatni krok którego nei wiem i dlatego nie dziala
SOFT ten o ile mi wiadomo : https://www.supla.org/download/sonoff_t ... rmware.zip

(ja wiem, ze profesjonalny schemat mam nadzieje ze prawidłowo zalozylem co gdzie jest.
i zlutowane wyglada tak

Włącznik załącza światło więc wnioskuję, że tym razem nic nie zepsułem (a i owszem za pierwszą próbą rezystor w złym miejscu dałem to się nie zalączał włącznik
ALE odczytu z termometru nie ma- włącznik dla pewności usunąłem z supli i dodałem jeszcze raz - na bank jest ostatni krok którego nei wiem i dlatego nie dziala
SOFT ten o ile mi wiadomo : https://www.supla.org/download/sonoff_t ... rmware.zip
Zawsze pozytywny 
-
wojtas567
Odczytu nie ma bo jeżeli to jest oryginalny soft Supli to o ile sobie dobrze przypominam to tam DS był na GPIO2
Na tym zdjęciu nie jest zaznaczony ale jest pod GPIO0
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Vallhalen
To znaczy, że moją "środkową" nóżkę z termometru wylutowuje i wpinam tu gdzie zaznaczylem na czerwono ?wojtas567 wrote: Sun Jun 23, 2019 5:58 pm Odczytu nie ma bo jeżeli to jest oryginalny soft Supli to o ile sobie dobrze przypominam to tam DS był na GPIO2

Dziekuje za pomoc - niezła walka się wywiązała. Żebyście wiedzieli jak żona się ze mnie podśmiechuje
Zawsze pozytywny