Google Home

Awatar użytkownika
Vallhalen
Posty: 135
Rejestracja: pn gru 10, 2018 9:25 am
Lokalizacja: Rumia
Kontaktowanie:

pn cze 17, 2019 10:03 pm

Sk_uter pisze:
pn cze 17, 2019 9:29 pm
Właśnie w telefonie próbuje tego używać, ale na razie topornie to mi chodzi, słowo 'light' muszę użyć zamiast światła i czasem próbuje to jakoś po polsku zrozumieć i nie rozumie o co mi chodzi
Jesli masz system po polsku to nazwij swiatlo po polsku ... Dajmy an to "światło" ;)
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Zamel + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
pawel.biskupski
Posty: 2
Rejestracja: śr cze 26, 2019 7:51 am

śr cze 26, 2019 7:55 am

Witajcie, nie mogłem znaleźć wątku dlatego nie wieszać psów jak by co :]

Próbuję połączyć SUPLA do GH, i dostaję komunikat, że konto połączono ale nie ma go na liście połączonych...

Próbowałem wchodząc przez asystenta, przez Home i za każdym razem tak samo po przejściu przez okno autoryzacji (login hasło) mieli się chwilę kółeczko i wraca do okna asystenta ale SUPLA nie jest dodana.

Ktoś ma pomysł co z tym zrobić? Czyszczenie jakichś ustawień? Nie wiem jak to ruszyć i co jest nie tak

Będę wdzięczny za pomoc.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7364
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr cze 26, 2019 8:04 am

Może nie masz żadnych urządzeń, które współpracują z GH ?
pawel.biskupski
Posty: 2
Rejestracja: śr cze 26, 2019 7:51 am

śr cze 26, 2019 8:18 am

rozumiem, że nie wystarczy mieć konta w supli żeby połączyć go z GH ?
mam ZAMEL SRW-01 - czyli on nie współpracuje ?

jest gdzieś lista aktualnie wspieranych urządzeń ?
Filo301
Posty: 37
Rejestracja: pt paź 05, 2018 5:50 pm
Lokalizacja: Olkusz

śr cze 26, 2019 8:21 am

Jest wspierane oświetlenie, bramy garażowe jeszcze nie działają, rolety chyba też
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7364
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr cze 26, 2019 8:26 am

Wystarczy cofnąć się w tym wątku jedną stronę.
Rolet i bram jeszcze nie ma. API już je obsługuje ale w naszej integracji pojawią się zapewne w lipcu.
djack2017
Posty: 342
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

śr cze 26, 2019 8:32 am

milion81 pisze:
wt kwie 23, 2019 7:13 pm
pzygmunt pisze:
ndz mar 17, 2019 3:58 pm
Musisz zarejestrować swoją instancje. Jak i gdzie to zrobić podam dopiero za jakiś czas.
nie żebym naciskał ale to też jeszcze nie działa ?
;)
Minęło już parę miesięcy. To jeszcze nie jest ten "czas"?
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1029
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr cze 26, 2019 8:37 am

djack2017 pisze:
śr cze 26, 2019 8:32 am
milion81 pisze:
wt kwie 23, 2019 7:13 pm
pzygmunt pisze:
ndz mar 17, 2019 3:58 pm
Musisz zarejestrować swoją instancje. Jak i gdzie to zrobić podam dopiero za jakiś czas.
nie żebym naciskał ale to też jeszcze nie działa ?
;)
Minęło już parę miesięcy. To jeszcze nie jest ten "czas"?
To już ten czas :)

https://forum.supla.org/viewtopic.php?f=6&t=4869
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
djack2017
Posty: 342
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

śr cze 26, 2019 8:39 am

Sorry, szukałem w tym wątku, ale tematy są bardzo rozproszone.
mateola
Posty: 22
Rejestracja: wt kwie 03, 2018 3:05 pm

sob wrz 14, 2019 9:20 am

pzygmunt pisze:
śr cze 26, 2019 8:26 am
Wystarczy cofnąć się w tym wątku jedną stronę.
Rolet i bram jeszcze nie ma. API już je obsługuje ale w naszej integracji pojawią się zapewne w lipcu.
Czy juz wiadomo kiedy bramy i rolety beda widoczne w GH ?
ODPOWIEDZ