Witam.
Od wczoraj mam problem z sonoffem gate + ds + NC.
Wszystko działało jak należy przez parę tygodni, wczoraj zauważyłem że w aplikacji na adroida pojawiła się otwarta ikonka bramy wjazdowej i osobna od kontaktronu, wcześniej miałem wszystko na jednej ikonie. Otwieranie bramy działa normalnie. Próbując podpiąć czujnik do przekaźnika na panelu www nic się nie dzieje na stronie. przy wejściu w ustawienia przekaźnika dostaję żółty komunikat "
BŁĄD
SuplaBundle\Entity\IODeviceChannel object not found."
W zakładce Czujnik otwarcia jest widoczny czujnik.
Chciałem wywalić sonoffa z supli i jeszcze raz go dodać lecz dostaję kolejny żółty błąd "Channel ID8156 could not be found.".
pozdrawiam
problem z sonoff gate
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Coś zmieniałeś w między czasie ?
Samo się nie mogło zepsuć.
Który serwer ?
Jak wywaliłeś sonoff-a i jeszcze raz go
Dodajesz to już nie dodasz z funkcjami bramy. Jest blokada
Samo się nie mogło zepsuć.
Który serwer ?
Jak wywaliłeś sonoff-a i jeszcze raz go
Dodajesz to już nie dodasz z funkcjami bramy. Jest blokada
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
zaaak
SVR24.SUPLA.ORG
Wczoraj chciałem dodać nowego Gate, lecz w zakładkach funkcje miałem pusto, nie miałem nic do wyboru więc go wywaliłem.
Nie udało mi się wywalić sonoffa ponieważ dostaje błąd który wkleiłem wyżej, dalej go mam działającego lecz nie mogę podpiąć ikony z czujnika otwarcia do przekaźnika
Wczoraj chciałem dodać nowego Gate, lecz w zakładkach funkcje miałem pusto, nie miałem nic do wyboru więc go wywaliłem.
Nie udało mi się wywalić sonoffa ponieważ dostaje błąd który wkleiłem wyżej, dalej go mam działającego lecz nie mogę podpiąć ikony z czujnika otwarcia do przekaźnika
Last edited by zaaak on Tue Jun 25, 2019 8:40 pm, edited 1 time in total.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
zaaak
Cholera może być ze coś popierniczyłem. Sam już zglupialem
-
zaaak
Witaj.
Dalej mam problem z podpięciem czujnika otwarcia do bramy. Wybiorę go, jest widoczny na liście, naciskam zapisz zmiany to tylko trzy kulki podskakują na ekranie i nic więcej się nie dzieje.
Jeśli próbuję usunąć sonoffa dostaję błąd: "Channel ID8156 could not be found."
Pozdrawiam
Dalej mam problem z podpięciem czujnika otwarcia do bramy. Wybiorę go, jest widoczny na liście, naciskam zapisz zmiany to tylko trzy kulki podskakują na ekranie i nic więcej się nie dzieje.
Jeśli próbuję usunąć sonoffa dostaję błąd: "Channel ID8156 could not be found."
Pozdrawiam