Licznik energii elektrycznej
-
QLQ
Jedna uwaga - obecnie wszedł PZEM004_V3 który komunikuje się innymi komendami niż starsza wersja. Oprócz tego ten nowszy pokazuje częstotliwość i współczynnik mocy. Mam właśnie te V3.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Simono
- Been thanked: 6 times
Koledzy mam Sonoff POW R2 z wgranym softem z forum. Pokazuje w apce napięcie, natężenie i moc czynną ale pobranej energii nie zlicza.
Mam do niego podpiętych kilka urządzeń (większość urządzeń sieciowych w domu) które w sumie jak podaje pobierają około 35 W. Kiedy zacznie liczyć zużytą energię? Korzystam z dockera na malinie.
Mam do niego podpiętych kilka urządzeń (większość urządzeń sieciowych w domu) które w sumie jak podaje pobierają około 35 W. Kiedy zacznie liczyć zużytą energię? Korzystam z dockera na malinie.
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Wczoraj uruchomiłem licznik na nodemcu, działa ok ale po wprowadzeniu wartości początkowej licznika na supla.org w aplikacji na Androidzie pojawia się wyższa. Miałem 4103 kWh a w aplikacji 4110,36. Czy ktoś miał podobnie?Robert Błaszczak wrote: Sat Jun 15, 2019 11:45 am Jest na 32 stronie tego wątku![]()
https://drive.google.com/open?id=1DyYHg ... nWIFySC1g8
-
o_rany
Sprawdz wartosci w pliku historii pomiarow (cloud)... moze tam znajdziesz jakies wskazowki co i kiedy.
-
makrz
Musisz licznik zresetować.uchnast.michal wrote: Tue Aug 20, 2019 3:59 am 7kWh w ciągu minuty? Wyczyścilem wyniki nawet usunąłem z supli i po ponownym dodaniu wartosc byla identyczna.
W konfiguracji wpisz RESET, usuń historię i powinno być 0.