Supla sql

akszyn

Mam : MySQL-a i Serwer WWW a co do php to nie wiem jak sprawdzić bo dostęp przez cmd chyba mam
Dostęp z systemu Windows (wyłącznie sesje terminalowe) jest możliwy poprzez sterowniki ODBC. Sterownik taki można sobie skonfigurować po zalogowaniu do sieci a następnie z menu: IceWM/WinTerm/Kompilatory wybrać ODBC Admin.
wiec może by coś z tego wyszło bez kupna sprzętu i instalacji na nim dockera
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Poczytaj sobie co to jest ODBC
https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Data ... nnectivity

, a co to jest powłoka systemowa
https://en.wikipedia.org/wiki/Shell_(computing)

Co do zainstalowanej wersji php.
W google wpisz "jak sprawdzić wersję php"

Nie wiem gdzie masz serwer. Najprościej wrzucić plik test.php z funkcją phpinfo()...
Najprościej powinno być w "" bo to pojęcie względne.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
akszyn

co do wersji php to wrzuciłem plik z funkcją phpinfo()... na serwer i otrzymałem
PHP w wersji 5.3.10-1ubuntu3.26
chyba że da się doinstalować wymagana powlokę ewentualnie do powłok to mam dostęp jeszcze przez linux
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3
pzygmunt

Tym razem dałeś screena, który dotyczy PostgreSQL.
W instrukcji masz wyraźnie napisane jaki PHP ma być.
akszyn

Pewnie podobna instrukcja jak w PostgreSQL jest do MySQL a wersji PHP to sam nie zaktualizuje do wersji 7 bo to nie są moje bazy danych a da się coś z tego wykorzystać aby użyć dockera i postawić własną instancje bez kupna raspberry pi Lub NAS?
pzygmunt

Zainstaluje na własnym komputerze VirtualBox-a tam postaw jakiś system i eksperymentuj.

Return to “Pomoc”