ZAMEL MEW-01

fxsystem
Posty: 53
Rejestracja: pt sty 04, 2019 2:48 pm

wt lip 09, 2019 6:39 am

slawek pisze:
wt lip 09, 2019 6:16 am
fxsystem pisze:
wt lip 09, 2019 6:06 am
...domniemam ze nie kazdy uzytkownik supla odwiedza forum.

@Slawku,

Nie bede komentowal, z grzecznosci.
Jesteś zarejestrowany i aktywny od stycznia... ale w tym wypadku być może rzeczywiście przesadziłem, więc przepraszam.
Nic sie nie stalo, sam jestem wielkim fanem supla i doceniam prace wlozona w projekt.
--
1 x Zamel MEW-01 | 1 x Zamel SBW-01 | 1 x Nice WiFi | 1 x Sonoff TH10 | 2 x Yunshan | 6 x Sonoff touch TX | 14 x Sonoff Basic
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7956
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lip 09, 2019 7:16 am

Tak jak pisałem. iOS w wersji dostępnej w AppStore obsługuje MEW-01. Wyświetlają się wszystkie dane poza wykresami. Dane się gromadzą i iOS je pobiera do lokalnej bazy. Kwestia generowania wykresów, które lada moment się pojawią.
fxsystem
Posty: 53
Rejestracja: pt sty 04, 2019 2:48 pm

wt lip 09, 2019 8:36 am

pzygmunt pisze:
wt lip 09, 2019 7:16 am
Tak jak pisałem. iOS w wersji dostępnej w AppStore obsługuje MEW-01. Wyświetlają się wszystkie dane poza wykresami. Dane się gromadzą i iOS je pobiera do lokalnej bazy. Kwestia generowania wykresów, które lada moment się pojawią.
BTW ostatnio byłą jakaś mała aktualizacja na IOS, ale nie widziałem jakiś szczególnych zmian. Mam wrażenie że niektóre ikony nieco większe są.
--
1 x Zamel MEW-01 | 1 x Zamel SBW-01 | 1 x Nice WiFi | 1 x Sonoff TH10 | 2 x Yunshan | 6 x Sonoff touch TX | 14 x Sonoff Basic
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7956
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lip 09, 2019 8:38 am

Ta aktualizacja zawiera nową bibliotekę komunikacyjną. W niej "przemyciliśmy" MEW-a.

Poniżej screen z wersji oficjalnie dostępnej w AppStore
Załączniki
A40DC6E0-742A-4EA6-A880-6EF26B7A94EF.png
A40DC6E0-742A-4EA6-A880-6EF26B7A94EF.png (466.5 KiB) Przejrzano 521 razy
paco52327
Posty: 13
Rejestracja: wt kwie 02, 2019 12:57 pm

wt lip 09, 2019 8:27 pm

Wierzę, że taniej już nie będzie i mam już swoją mewkę. Jaka jest szansa że przekładnik ma w złym kierunku strzałkę bo na jednej fazie mam ujemne wartości?
Załączniki
Screenshot_2019-07-09-22-21-49-510_org.supla.android.png
Screenshot_2019-07-09-22-21-49-510_org.supla.android.png (151.19 KiB) Przejrzano 479 razy
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 895
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt lip 09, 2019 8:33 pm

Sprawdź, czy przewodów od przekładnika nie podłączyłeś odwrotnie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
paco52327
Posty: 13
Rejestracja: wt kwie 02, 2019 12:57 pm

wt lip 09, 2019 8:37 pm

Robert Błaszczak pisze:
wt lip 09, 2019 8:33 pm
Sprawdź, czy przewodów od przekładnika nie podłączyłeś odwrotnie.
Sprawdzone, chyba jakiś błąd przy składaniu obudowy 😁. Tylko mnie brakuję w apce ilość watów łącznie z 3 faz w danym momencie?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7956
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lip 09, 2019 9:04 pm

Załóż odwrotnie przekładniki albo obróć przewody. Mogłeś też odwrotnie podłączyć L z N. Będzie suma z faz tylko się upewniam, że można to tak sumować.
paco52327
Posty: 13
Rejestracja: wt kwie 02, 2019 12:57 pm

śr lip 10, 2019 5:36 am

pzygmunt pisze:
wt lip 09, 2019 9:04 pm
Załóż odwrotnie przekładniki albo obróć przewody. Mogłeś też odwrotnie podłączyć L z N. Będzie suma z faz tylko się upewniam, że można to tak sumować.
Wszystko sprawdzone kilka razy przed napisaniem posta, odwróciłem przekładnik i jest OK. Przekładniki są zaraz przy RCD nie ma szans pomylić kierunków. Ciekawe.
paco52327
Posty: 13
Rejestracja: wt kwie 02, 2019 12:57 pm

śr lip 10, 2019 10:20 am

paco52327 pisze:
śr lip 10, 2019 5:36 am
pzygmunt pisze:
wt lip 09, 2019 9:04 pm
Załóż odwrotnie przekładniki albo obróć przewody. Mogłeś też odwrotnie podłączyć L z N. Będzie suma z faz tylko się upewniam, że można to tak sumować.
Wszystko sprawdzone kilka razy przed napisaniem posta, odwróciłem przekładnik i jest OK. Przekładniki są zaraz przy RCD nie ma szans pomylić kierunków. Ciekawe.
Coś nowego, spory był pobór na rzeczonej fazie przy małym jak odwróciłem przekładnik było OK, to było kilkanaście Wat, teraz przy poborze 3.5KW taki screen
Załączniki
Screenshot_2019-07-10-11-56-44-258_org.supla.android.png
Screenshot_2019-07-10-11-56-44-258_org.supla.android.png (153.93 KiB) Przejrzano 442 razy
ODPOWIEDZ