czy jest możliwa zmiana hierarchii w supla?

Patryk125
Posts: 57
Joined: Wed Nov 09, 2016 9:15 am

Wed Nov 23, 2016 8:56 pm

Witam ponownie :)
korzystam z systemu supla wraz z innymi użytkownikami, i jeden z nich zapytał mnie czy nie można zmienić kolejność wyświetlanych funkcji w aplikacji ponieważ pierwsze 3 pozycje zajęte są sterowaniem Oświetleniem a dopiero 4 i 5 pozycja są to brami wjazdowe a chcieliby aby bramy wjazdowe wyły by ustawione na 1 i 2 miejscu wyświetlane w aplikacji czy jest to możliwe?
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Nov 23, 2016 9:15 pm

Utwórz nową lokalizację dla bram i nadaj nazwy lokalizacjom tak, aby alfabetycznie bramy były pierwsze
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Patryk125
Posts: 57
Joined: Wed Nov 09, 2016 9:15 am

Wed Nov 23, 2016 9:19 pm

a mógł bym poprosić o dokładne instrukcje jak to wykonać?
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Nov 23, 2016 9:38 pm

W supla cloud - zakładka Lokalizacje - Utwórz nową Lokalizację
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
kml
Posts: 45
Joined: Tue Sep 06, 2016 9:17 pm

Wed Nov 23, 2016 10:04 pm

Niestety nie zawsze to działa...
Seba5120
Posts: 307
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:33 pm

Wed Nov 23, 2016 10:06 pm

U mnie jak pisze Sławek wszystko ustawiłem od A do Z :)
Patryk125
Posts: 57
Joined: Wed Nov 09, 2016 9:15 am

Thu Nov 24, 2016 10:04 am

to że w supla cloud dodaje nową lokalizacje to wiem, ale potem tam jakieś hasła generuje i co... ? gdzie ja je mam wpisać? w edytorze w sudo nano /etc/supla-dev/supla.cfg ?? tam mam także wprowadzić jakieś zmiany? czy tylko dodaję nową lokalizacje usuwam urządzenie z clouda i znów je wyszukuje?
User avatar
pzygmunt
Posts: 7024
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Nov 24, 2016 10:06 am

/boot/location.txt
Patryk125
Posts: 57
Joined: Wed Nov 09, 2016 9:15 am

Thu Nov 24, 2016 10:26 am

i tam dopisuje kolejna lokalizacje zostawiając już tą co jest tak?
a jak zmamienie nazwę z location #1 na przykład `Oświetlenie` tak będzie mi się wyświetlać na telefonach zgadza się?
User avatar
pzygmunt
Posts: 7024
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Thu Nov 24, 2016 10:27 am

tak
Post Reply