Moduł bramowy nie włącza się po podłączeniu zasilania

Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1833
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw lis 24, 2016 5:14 pm

Kupiłem Wasz moduł bramowy i zasilacz DC EMERSON 12V 1.5A 18W. Po podłączeniu zasilania do modułu nic się nie dzieje (nie świeci się żaden LED, nie ma sieci do której mogę się podłączyć).
Czyżby 18W to za mało? ;-)
besix
Posty: 263
Rejestracja: ndz mar 20, 2016 9:51 pm

czw lis 24, 2016 5:22 pm

Sprawdziłeś czy napięcie dochodzi do modułu ? Może odwrotna polaryzacja czyli zamieniony plus z minusem ? 18 W to spokojnie powinno działać
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1833
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw lis 24, 2016 5:50 pm

Sprawdzałem miernikiem i jest 12V na końcu kabla. Próbowałem też odwracać - nic to nie dało.
Załączniki
IMAG0232.jpg
IMAG0232.jpg (524.05 KiB) Przejrzano 2380 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8674
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lis 24, 2016 8:35 pm

Wyślij na priva info na jakie dane to było kupione to wyślę
Ci drugi nowy.
roberttoja
Posty: 11
Rejestracja: wt sty 03, 2017 10:54 am

wt sty 03, 2017 10:57 am

Witam,

nie chcę tworzyć nowego tematu, ale mam podobny problem - podłączyłem zasilacz 12V 1000mA ze starego routera Linksysa i moduł nie daje znaku życia. Zamieniłem +/- dla pewności i też nic. Czy taki zasilacz może być za słaby?

Pozdrawiam
besix
Posty: 263
Rejestracja: ndz mar 20, 2016 9:51 pm

wt sty 03, 2017 5:21 pm

1A zasilacz powinien spokojnie dać radę , jeżeli zasilacz masz sprawny to moduł do reklamacji
roberttoja
Posty: 11
Rejestracja: wt sty 03, 2017 10:54 am

wt sty 03, 2017 6:25 pm

Zasilacz sprawny, jeszcze tydzień temu normalnie z niego korzystałem. Dzięki za odpowiedź
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt sty 03, 2017 6:31 pm

A może trzeba tylko wgrać soft
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
roberttoja
Posty: 11
Rejestracja: wt sty 03, 2017 10:54 am

wt sty 03, 2017 6:37 pm

Kupiłem moduł na Allegro i nie jestem go w stanie sam zaprogramować, także będę zmuszony go reklamować.
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

wt sty 03, 2017 7:07 pm

Ten moduł ma jakieś zabezpieczenie przed odwrotnym podłączeniem zasilania ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”