Włącznik

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1217
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lip 27, 2019 1:50 pm

Dziś znów byłem w Cas........ie. Nie mogę tam chodzić bo zawsze coś znajdę i przyniosę do domu.
Wstępnie wymyśliłem to tak o'Suplować :)
01.jpg
01.jpg (33.86 KiB) Przejrzano 1376 razy
02.jpg
02.jpg (57.19 KiB) Przejrzano 1376 razy
Załączniki
20190727_153212.jpg
20190727_153212.jpg (48.24 KiB) Przejrzano 1376 razy
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1217
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lip 27, 2019 1:50 pm

20190727_153053.jpg
20190727_153053.jpg (55.39 KiB) Przejrzano 1375 razy
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob lip 27, 2019 9:31 pm

Na moje oko przydałby się jeszcze przekaźnik... czy to tylko wina mojej "starczowzroczności"... :?:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1088
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

sob lip 27, 2019 10:13 pm

A na moje oko przekaźnik już jest. Czarna kostka na ostatnim foto ;)
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1217
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

sob lip 27, 2019 11:56 pm

lesny8 pisze:
sob lip 27, 2019 10:13 pm
A na moje oko przekaźnik już jest. Czarna kostka na ostatnim foto ;)
Ano jest :D
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz lip 28, 2019 8:39 am

Zabraliście mi ostatnią nadzieję...(chodzi o mój wzrok :( )... ale za to na pewno nie ma "drutów" :lol:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Daro1003
Posty: 74
Rejestracja: pt sty 18, 2019 6:22 am

ndz lip 28, 2019 1:10 pm

Zasilacz 230V na 3,3V ? Gdzie kupowany ali ?
A układ wysterowania przekaznika ? Pokażesz ?
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1217
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz lip 28, 2019 1:38 pm

Daro1003 pisze:
ndz lip 28, 2019 1:10 pm
Zasilacz 230V na 3,3V ? Gdzie kupowany ali ?
A układ wysterowania przekaznika ? Pokażesz ?
Przetwornica na 5v ale ma też wyjście i miejsce na 1117 na 3.3v. Układ przekaźnika standardowy z tranzystorem i diodą. Pójdę do kompa to wrzucę.
Awatar użytkownika
Daro1003
Posty: 74
Rejestracja: pt sty 18, 2019 6:22 am

ndz lip 28, 2019 3:06 pm

Mam takie przetwornice ale nie zwróciłem uwagi nawet ze jest opcja wyprowadzenia 3,3V.
Tak z ciekawości których GPIO używasz na przekaźnik i jaki soft ładujesz ?
dogu18
Posty: 94
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:35 pm

sob sie 03, 2019 9:17 pm

co to jest i co to robi??
ODPOWIEDZ