No widzisz, dla mnie nie jest lepszy z banalnego powodu, nigdy nic nie kupowałem z chin, nie wiem jak to się robi, nie mam karty kredytowej żeby zapłacić za zakup, a o taką mnie prosili na aliexpres, a sonoffów jest na allegro cztery strony.Zybi wrote: Mon Jul 29, 2019 8:57 pmTak @kox masz rację jeżeli chodzi o te 5V DC, ale i tak Yunshan jest o niebo lepszy niż Sonoff w zastosowaniu jako moduł GATE i jest nawet tańszy od Sonoff-akox wrote: Mon Jul 29, 2019 8:47 pm ...
Połowa płytki to nic innego jak zwykły zasilacz z którego wychodzi 5v dc, śmiało można odciąć tą część plytki, mało tego ta płytka jest specjalnie ponacina w miejscach których można odciąć.
Blokada przerobionych Sonoff-ów
-
kox
-
Patryk
W porządku.
Ty się znasz na elektronice i zrobisz to " po fachowemu"
A jak ktoś się nie zna, tu coś przeczyta, tam coś przeczyta, wreszcie uda się mu wgrać jakiś program, podłączy go do bramy za pare set zł. Na wyjściu pojawi się 230V i PROBLEM.
Ty się znasz na elektronice i zrobisz to " po fachowemu"
A jak ktoś się nie zna, tu coś przeczyta, tam coś przeczyta, wreszcie uda się mu wgrać jakiś program, podłączy go do bramy za pare set zł. Na wyjściu pojawi się 230V i PROBLEM.
-
Espablo
Brawo @kox, umiesz przerobić sonoffa. Twoja żona również. To na prawdę super ale nie wszyscy to mogą zrobić i nie wiedzą jak. Twój sąsiad zobaczy u Ciebie taki moduł i też będzie tak chciał. Może tego nie wiedzieć i kupi sobie takiego sonoffa na allegro podłączy i może mieć kłopocik. Będzie w pełni przekonany, że kupił przerobionego a dostał normalnego.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
Zybi
Żadna karta kredytowa nie jest potrzebna do zakupów na Ali, wystarczy że masz konto w banku.kox wrote: Mon Jul 29, 2019 9:03 pmNo widzisz, dla mnie nie jest lepszy z banalnego powodu, nigdy nic nie kupowałem z chin, nie wiem jak to się robi, nie mam karty kredytowej żeby zapłacić za zakup, a o taką mnie prosili na aliexpres, a sonoffów jest na allegro cztery strony.Zybi wrote: Mon Jul 29, 2019 8:57 pmTak @kox masz rację jeżeli chodzi o te 5V DC, ale i tak Yunshan jest o niebo lepszy niż Sonoff w zastosowaniu jako moduł GATE i jest nawet tańszy od Sonoff-akox wrote: Mon Jul 29, 2019 8:47 pm ...
Połowa płytki to nic innego jak zwykły zasilacz z którego wychodzi 5v dc, śmiało można odciąć tą część plytki, mało tego ta płytka jest specjalnie ponacina w miejscach których można odciąć.
A tu np. masz zakup w kraju za 29 zł.:
https://elty.pl/pl/p/Modul-z-esp8266-ES ... ciem-/2140
-
kox
No i po co ta ironia? Lepiej się zrobiło? W trzech swoich wypowiedziach próbowałeś zrobić ze mnie debila, jednocześnie nie mając racji, a na koniec, wydaje mi się, zupełnie niepotrzebne docinki ...Espablo wrote: Mon Jul 29, 2019 9:05 pm Brawo @kox, umiesz przerobić sonoffa. Twoja żona również. To na prawdę super ale nie wszyscy to mogą zrobić i nie wiedzą jak.
Last edited by kox on Mon Jul 29, 2019 9:22 pm, edited 1 time in total.
-
kox
Ok. Przepraszam oficjalnie że na marginesie wspomniałem na FORUM o łatwości przeróbki basica na 5V.
Żal ...
Żal ...
-
Espablo
No i nadal nie rozumiesz. Tu nie chodzi o Ciebie. Ty wiesz jak przerobić sonoffa ale inni nie i właśnie to zabezpiecza tych innych.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Ja nie widzę tu ironiikox wrote: Mon Jul 29, 2019 9:18 pmNo i po co ta ironia? Lepiej się zrobiło? W trzech swoich wypowiedziach próbowałeś zrobić ze mnie debila, jednocześnie nie mając racji, a na koniec, wydaje mi się, zupełnie niepotrzebne docinki ...Espablo wrote: Mon Jul 29, 2019 9:05 pm Brawo @kox, umiesz przerobić sonoffa. Twoja żona również. To na prawdę super ale nie wszyscy to mogą zrobić i nie wiedzą jak.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Wspominaj ile chcesz. Możesz nawet instrukcję wideo zrobić. Nadal Ty o jednym, a my o zupełnie czymś innym.kox wrote: Mon Jul 29, 2019 9:20 pm Ok. Przepraszam oficjalnie że na marginesie wspomniałem na FORUM o łatwości przeróbki basica na 5V.
Żal ...
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Demolkaa
A moduły MINI PRZEKAŹNIK DOPUSZKOWY WIFI SONOFF eWelink nie są blokowane a mają taką samą zasadę działania