SRW-01 klika rolet

Sterownik rolet
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9099
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt cze 12, 2018 9:58 am

tomasz.b pisze:
wt cze 12, 2018 9:50 am
No i zrobiłem grupy kanałów po aktualizacji apki na ios i faktycznie pokazują się grupy na telefonie............no i właśnie tyle...

Dlaczego mam tylko biało czerwone prostokąty przy tych grupach i w żaden sposób nie mogę w nie wejść z telefonu żeby sterować grupami?
Zapoznaj się z tym opisem
https://drive.google.com/file/d/1tcVQUZ ... sp=sharing

Abyś mógł sterować to przynajmniej jedna roleta musi być online.
tomasz.b
Posty: 13
Rejestracja: pt lut 16, 2018 8:47 am

wt cze 12, 2018 12:53 pm

Dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9099
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt cze 12, 2018 1:18 pm

tomasz.b pisze:
wt cze 12, 2018 12:53 pm
Dzięki za pomoc
Mam rozumieć, że działa ?
Grabar
Posty: 4
Rejestracja: wt maja 07, 2019 6:53 pm

wt lip 30, 2019 9:07 pm

Witam,
Mam pytanie czy jeśli mam w domu przy dzwiach przycisk centralny do sterowania wszystkimi roletami, to czy mogę pod ten przekaźnik podłączyć SRW-01 i bedę mógł zdalnie sterować całą grupą rolet?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9099
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt lip 30, 2019 9:15 pm

Bezpośrednio do SRW nie możesz podłączysz. Musisz jeszcze użyć modułów separujących.
jogorek
Posty: 2
Rejestracja: sob maja 30, 2020 7:17 pm

sob maja 30, 2020 10:52 pm

wybaczcie za odświeżenie starego dosyć tematu, ale właśnie kładę kable i "rozkminiam" działanie rolet już od dłuższego czasu i nie bardzo wiem na co w końcu się zdecydować...

wybrałem wstępnie siłowniki Aluprof - przewodowe z elektronicznymi krańcówkami i detekcją przeszkód (BD):
aluprof-1.png
aluprof-1.png (88.26 KiB) Przejrzano 378 razy
można je łączyć:
aluprof-2.png
aluprof-2.png (127.52 KiB) Przejrzano 378 razy
główny problem: będę miał w domu dosyć spory wykusz przy którym będzie łącznie 5 rolet/siłowników i nie bardzo sobie wyobrażam 5 przycisków na ścianie obok siebie, w szczególności, że wystarczyłby 1 - nie potrzebuję każdej rolety odsłaniać z osobna...

czy mogę je wszystkie podpiąć pod SRW-01? zakładam, że nie, zatem cobyście proponowali zrobić? myślałem o:

1) SRW-03 x 2 i sterowanie za pomocą przycisku RNW-0, ale jego jeszcze nie ma w sprzedaży a SRW-03 działa chyba średnio... (viewtopic.php?f=47&t=4301) w dodatku raczej preferowałbym klasyczne kablowe podłączenie i tradycyjne przyciski lokalne...

2) SRW-02M x 3 tylko czy wtedy będę mógł je spiąć w 1 przycisk lokalny? no i trochę się boję czy wiele SRW-02M obok siebie będzie działać, na cały dom potrzebowałbym ich 8 (!)
Awatar użytkownika
klew
Posty: 1108
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

sob maja 30, 2020 11:18 pm

jogorek pisze:
sob maja 30, 2020 10:52 pm
główny problem: będę miał w domu dosyć spory wykusz przy którym będzie łącznie 5 rolet/siłowników i nie bardzo sobie wyobrażam 5 przycisków na ścianie obok siebie, w szczególności, że wystarczyłby 1 - nie potrzebuję każdej rolety odsłaniać z osobna...

czy mogę je wszystkie podpiąć pod SRW-01? zakładam, że nie, zatem cobyście proponowali zrobić? myślałem o:
Jeśli producent silników pozwala na podłączonie kilku silników pod wspóle sterowanie przyciskiem, to nie powinno być problemu z SRW - on w zasadzie działa jak taki przycisk.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9099
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz maja 31, 2020 8:54 am

Dla rolet z detekcją przeszkód lepszy będzie nowszy SRW, który dopiero ma się pojawić. Jak wszystkie mają działać razem to najlepiej je razem połączyć w jedną tylko wtedy SRW, który „rozumie” wykrywanie przeszkód i tak zgłupieje.

Ewentualnie SRW x3 i do nich jeden przycisk. Wtedy przyciskiem będziesz sterował wszystkimi na raz, a w aplikacji będziesz miał 3 osobno.
jogorek
Posty: 2
Rejestracja: sob maja 30, 2020 7:17 pm

ndz maja 31, 2020 11:49 am

A co to za nowszy SRW? Co będzie w nim lepszego? Generalnie jeszcze nigdzie mi się nie spieszy z zakupem, ale muszę wiedzieć co i jak żeby przygotować kable/puszki... I chcę to zrobić możliwie jak najlepiej, skoro to nowa budowa :-)

Jeszcze pytanko - przy podłączeniu jednego SRW-01 do kilku rolet nie będzie stanu każdej z nich tylko jednej rolety, ale czy to jedyny minus, czy coś jeszcze może się dziać nie tak?
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 437
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

ndz maja 31, 2020 12:17 pm

Generalnie nie wolna podłączać jednego sterownika do kilku rolet. Grozi przy długotrwałym użytkowaniu uszkodzeniem silników.
Każde urządzenie trzyma się lepiej, gdy użyjesz taśmy dwustronnej. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”