v2.3.10 - supla-server - prośba o testy

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7972
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lip 31, 2019 11:54 am

Na https://beta-cloud.supla.org jest wrzucona wersja v2.3.10 z nieoficjalną wersją procesu supla-server.
Zawiera ona dość istotną zmianę w sposobie dostępu do danych przez wiele wątków jednocześnie. W związku z tym wielka prośba o przetestowanie serwera. Proszę podłączyć przynajmniej kilka urządzeń i trochę poklikać. Ja w tym czasie będę obserwował czy gdzieś nie "cieknie pamięć" lub czy coś się nie wykrzacza. Serwer może działać momentami dużo wolniej z uwagi na włączonego varlgind-a.

Na serwerze jest już 90 kont z poprzednich testów więc nie wszyscy będą musieli zakładać je ponownie.
Może się też zdarzyć, że nagle wszystkie urządzenia się na chwilę rozłączą. Oznaczać to będzie, że restartuję serwer.
Patryk
Posty: 713
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

śr lip 31, 2019 5:09 pm

Próbując zalogować się tylko podając e-mail dostaje komunikat:
Załączniki
Screenshot_20190731-190554.png
Screenshot_20190731-190554.png (87.1 KiB) Przejrzano 751 razy
Patryk
Posty: 713
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

śr lip 31, 2019 5:11 pm

Wchodząc w ustawienia zaawansowane dodając tyko co poniżej na zdjęciu już mogę.
Załączniki
Screenshot_20190731-190636.png
Screenshot_20190731-190636.png (64.06 KiB) Przejrzano 751 razy
Patryk
Posty: 713
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

śr lip 31, 2019 5:14 pm

Aplikacja najnowsza:
Załączniki
Screenshot_20190731-191321.png
Screenshot_20190731-191321.png (157.99 KiB) Przejrzano 749 razy
Patryk
Posty: 713
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

śr lip 31, 2019 5:24 pm

W wersji 2.3.7 adres serwera sam się dopisuje
W wersji 2.3.10 trzeba samemu go dopisać.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr lip 31, 2019 5:28 pm

To akurat nie wynika z wersji tylko z tego że beta jest wyciągnięta spod puli wspólnych kont - dzięki temu można tam zarejestrować się na ten sam adres mailowy, ale trzeba ręcznie podać adres tak ajkby to była instancja prywatna.
Patryk
Posty: 713
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

śr lip 31, 2019 5:37 pm

Dzięki za info.
A więc przepraszam za zamieszanie.
Ps.
A ja specjalnie założyłem nowe konto e-mail. do testów.
Bo myślałem, że nie można mieć 2 tych samych e-maili.
Na przyszłość będę już wiedział. :D
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr lip 31, 2019 5:51 pm

Można też mieć ten sam adres zarejestrowany na https://nightly.supla.org gdzie można testować najnowsiejsze nowości które się tam pojawiają jeszcze przed betami ;-)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7972
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw sie 01, 2019 9:37 am

I jak. Mogę liczyć na więcej testerów ?
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1090
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw sie 01, 2019 9:46 am

Tak, na mnie... dzisiaj wieczorem postaram się podłączyć 3 moduły, w sumie 7 kanałów
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
ODPOWIEDZ