Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N
-
mareks6
Tak jak kolega wcześniej wspomniał - link nie działa - przekierowuje na stronę główną. Aplikację mam ale nie pomaga
-
Gucio2607.
Link działa
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Taki link będzie działał bezproblemowo: https://pl.aliexpress.com/item/33016227381.html
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
mareks6
No i ten link działa. Poprzedni mi zarówno na laptopie jak i na komórce stronę główna otwierał. Może to dlatego że otwieram go z Niemiec?Robert Błaszczak wrote: Thu Aug 01, 2019 1:38 pm Taki link będzie działał bezproblemowo: https://pl.aliexpress.com/item/33016227381.html
Co do samego działania takiego układu. Z początku wydawało mi się niemożliwe zasilanie takiego włącznika przy zapalonym świetle (kiedy to 2 przewody dostępne w puszcze muszą być zwarte). Dało mi jednak do myślenia to, iż nie ma tam przekaźnika. Tam pewnie siedzą triaki? Przy wyłączonym świetle prąd zmienny przechodzi przez kondensator, a przy włączonym jak się domyślam, układ naprzemiennie gasi i zapala światło z taką częstotliwością że oko ludzkie tego nie zauważy, a z chwilą gdy jest ono zgaszone, to układ dostaje zasilanie przez wspomniany kondensator przy odbiorniku a za przetwornicą jest odpowiedni elektrolit który podtrzymuje zasilanie z chwilą zwarcia przez triak styków i zapalenia światła?
Ktoś już ma i rozbierał ten włącznik? Czy dobrze rozumuję zasadę działania?
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Na pierwszej stronie tego wątku założyciel tematu pokazał zdjęcie.
A odnośnie sposobu zasilania, to też podobnie jak Ty podejrzewam, że na takiej zasadzie to działa. Ale jak przyjdzie, to rozbierzemy i zobaczymy.
A odnośnie sposobu zasilania, to też podobnie jak Ty podejrzewam, że na takiej zasadzie to działa. Ale jak przyjdzie, to rozbierzemy i zobaczymy.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
mareks6
Wydaje mi się że jeśli by to właśnie tak działało to oznacza z kolei że odbiornik pod wpływem takiego przerywanego dosyłu zasilania może nie działać z pełną mocą. Chodzi tu głównie o żarówki zwykłe i led które nie mają wbudowanej przetwornicy. Wszystko będzie zależeć od wypełnienia przebiegu. Im dłużej styki zwarte tym mocniejsze światło ale z kolei słabsze zasilanie samego przełącznika. To tak jakby sterowanie PWM I pewnie przebieg będzie miał wypełnienie bliskie stanu zwartych styków, ale z niecierpliwością czekam na jakieś testy tych przełączników.
Jeśli się sprawdzą to na dzień dobry ich z 5 mogę zamawiać, bo o ile pomieszczenia gdzie już remontowałem w domu mają doprowadzony N do przełącznika o tyle te przed remontem jeszcze go nie mają
Czekam więc na dobre wieści
Jeśli się sprawdzą to na dzień dobry ich z 5 mogę zamawiać, bo o ile pomieszczenia gdzie już remontowałem w domu mają doprowadzony N do przełącznika o tyle te przed remontem jeszcze go nie mają
Czekam więc na dobre wieści
-
akir
Nie ma przekaźnika w srodku. W kibelku działa u mnie na multiboard, jest szybki. Na zdjęciu jest tylko panel z esp ten sam co mam w innych włącznikach F+N. Panel jest identyczny i kompatybilny z innymi wlacznikami. Może ktoś wyśle prezent do Espablo, żeby poprawił soft dla 2 gang i 3 Gang :p
-
Simono
- Been thanked: 6 times
Koledzy czy w to dostępne w Polsce https://elty.pl/pl/p/Wlacznik-dotykowy- ... eLink/2377 da sie wgrać Suplę?
-
makrz
Tak jest dostępne w Polsce np. w sklepie którego link podałeś.Simono wrote: Sun Aug 11, 2019 1:47 pm Koledzy czy w to dostępne w Polsce https://elty.pl/pl/p/Wlacznik-dotykowy- ... eLink/2377 da sie wgrać Suplę?
Supli ani niczego innego nie wgrasz do tego.