Włączyłem, niestety problem dalej występuje. Niestety nie mogę wyszukać sieci. Instalowałem aplikację ponownie, ma wszystkie zezwolenia o które prosi. Mój telefon to huawei p20 lite.
Urządzenie, które chcę dodać to mew-01 zamel. Gdy przeszukuję sieć wifi to je widzę.
Pozdrawiam
Zamel - Wifi - Przekroczona czas oczekiwania na dane o bieżącej sieci WIFI
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Połącz swój telefon ze swoim SSID (2.4GHz), następnie uruchom aplikację SUPLA i wprowadź MEW-01 w tryb konfiguracji (przycisk na ponad 5 sekund aż zielona dioda zacznie szybko migać). W aplikacji wybierz opcję Dodaj urządzenie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
damwojt
Niestety to nic nie pomogło. Problem mam albo z aplikacją albo telefonem. Moim zdaniem aplikacja powinna chociaż przeszukać znajdujące się w pobliżu sieci w celu ich identyfikacji i próby zalogowania. Mimo wszystko pokazuje się komunikat jak w tytule posta. Kiedy wyloguje się z sieci domowej i przeszukuję sieci wifi to urządzenie mew-01 widzę. Kiedy próbuję dodać to urządzenie w innej sieci i w jednocześnie innej instalacji elektrycznej lecz na tym samym telefonie to również to nie działa.
Reinstalacja aplikacji nic nie pomogła.
Reinstalacja aplikacji nic nie pomogła.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
To połącz się smartfonem z siecią emitowaną przez MEW-01 (SSID: ZAMEL-xxxxxxxxxxxxxx). Jest to sieć otwarta. Następnie uruchom przeglądarkę i wpisz w pasku adresu: http://192.168.4.1
Na stronie możesz wprowadzić wszystkie niezbędne dane.
Na stronie możesz wprowadzić wszystkie niezbędne dane.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
damwojt
Panie Robercie,
Wprowadziłem dane do urządzenia mew-01. Bezskutecznie. Sprawdzałem jeszcze z drugiego telefonu czyli z huawei p20 lite oraz huawei p20. bezskutecznie. Cała sprawa rozgrywa się o to, że telefon (aplikacja) nie przeszukuje sieci wifi. Wszystkie dostępy nadane. Chyba dostawca sieci UPC nie ma tutaj znaczenia bo aplikacja nie przeszukuje sieci i nie wyświetla listy dostępnych sieci wifi.
Jeżeli chodzi o połączenie z siecią urządzenia mew-01 to bezproblemowo i z laptopa i z telefonu.
Reinstalacja aplikacji nie pomaga. Czy mogłem nie wprowadzić jakiś danych, że aplikacja płata mi takiego figla? Aplikacja pytała się tylko o jeden dostęp. Mianowicie o dostęp do lokalizacji.
Pozdrawiam
Wprowadziłem dane do urządzenia mew-01. Bezskutecznie. Sprawdzałem jeszcze z drugiego telefonu czyli z huawei p20 lite oraz huawei p20. bezskutecznie. Cała sprawa rozgrywa się o to, że telefon (aplikacja) nie przeszukuje sieci wifi. Wszystkie dostępy nadane. Chyba dostawca sieci UPC nie ma tutaj znaczenia bo aplikacja nie przeszukuje sieci i nie wyświetla listy dostępnych sieci wifi.
Jeżeli chodzi o połączenie z siecią urządzenia mew-01 to bezproblemowo i z laptopa i z telefonu.
Reinstalacja aplikacji nie pomaga. Czy mogłem nie wprowadzić jakiś danych, że aplikacja płata mi takiego figla? Aplikacja pytała się tylko o jeden dostęp. Mianowicie o dostęp do lokalizacji.
Pozdrawiam
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Wprowadź ustawienia ręcznie. Połącz się czymkolwiek z siecią emitowaną przez MEW-01. Otwórz stronę http://192.168.4.1 i uzupełnij dane.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
damwojt
Już wcześniej napisałem, że tak właśnie zrobiłem. Niestety to nic nie dało. Dane są poprawne. Login i hasło dostępowe do sieci wifi. Mój mail oraz serwer svr25.supla.org
-
Patryk
Sprawdź czy poprawnie jest wpisana nazwa sieci wifi i hasło.
Też na początku miałem ten problem.
Jak wprowadzasz dane konfiguracyjne z telefonu, ten lubi "dodać" na końcu spacje.
Tego na pierwszy rzut oka nie widać, ale jak na końcu będzie, czy to w nazwie wifi, czy to w haśle, ta spacja , moduł nie połączy się z Cloud-em.
Też na początku miałem ten problem.
Jak wprowadzasz dane konfiguracyjne z telefonu, ten lubi "dodać" na końcu spacje.
Tego na pierwszy rzut oka nie widać, ale jak na końcu będzie, czy to w nazwie wifi, czy to w haśle, ta spacja , moduł nie połączy się z Cloud-em.
-
wojtas567
A próbowałeś zrobić z telefonu hotspot z prostą nazwą sieci i hasłem i zalogować ten moduł?
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek