Nowy sterownik bramy i furtki SBW-02
-
Demolkaa
Ja jestem zasady nie kupuj jezeli możesz zrobić sam i tak powstał naped do bramy przesuwnej od podstaw zrobiony samemu i działa już 7lat w tamtym roku został podłączony do niego sonoff basic ( na zdjeciu w tym niebieskim pudełku) jak również drugi do sterowania bramy garażowej. Do napedu bramy doprowadzone jest napiecie 230V i właśnie chciałem zrobić modernizację instalacji na 12V i trafo oraz sterownik SBW-02 trafiłby do garażu i sterował dwoma bramami. Otrzymanie ww sterownika wznacznym stopniu zmotywuje mnie do modernizacji no bo trzeba się później pochwalić.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Demolkaa
Cd zdjęć
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Witam. Ja również chętnie bym przetestować działanie dwukanalowego sterownika. Zastosował bym to dokładnie do tego do czego producent go stworzył. Mam bramę z napędem facc do tego pociągnięty kabelek od furtki do bramy. Całość działa na dwukanalowym pilocie który często zapominam zabrać i aby otworzyć furtkę trzeba wrócić się po pilota. Tel. ma się zawsze więc było by super mieć taki bajer. Dokupił bym jeszcze jednokanalowy do bramy garazowej i bym był wladca smart bram w swoim królestwie.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Ramirez09
Z racji tego że lubuje się w gadżetach i nowościach (przesiadlem z czarnych zamelow na zielone) i to była wyśmienita decyzja również potestowalbym to nowe zielone cudo. Posiadam bramę garażowa hormana oraz bramę wjazdowa nice i myślę że sprawdziło by się to cudo w tej konfiguracji. Z racji że potrzebuję dwóch pilotów które to walaja się po samochodzie lub wypychaja kieszenie po brzegi to rozwiązanie z telefonem byłoby lepsza opcja. Jeśli byłaby taka opcja to myślę że byłoby super to przetestować. Pewnie za jakiś czas i tak kupię to bo lubię otaczać się urządzeniami pomocnym w codziennym życiu.
-
woytas1
Spróbowałbym ten moduł zastosować do otwierania drzwi do klatki i po otwarciu drzwi zapalało by mi oświetlenie w przedpokoju.Trzeba by było ogarnąć tylko w jakich godzinach zapala oświetlenie.
-
MMarcin
Na początek moje 2 bramy. Później kupię dla sąsiada. Napędy Wiśniowski. Pole do popisu duże. Marcin
-
dobo
Tu na razie jest ściernisko ale będzie Zamelisko
Klasycznie bez kombinacji brameczka i furteczka.
Wolał bym aby było jak w piosence https://youtu.be/V_jlqDJ0BbM ale bardziej będzie pasowało jeszcze jeden miesiąc albo może dwa ......
Klasycznie bez kombinacji brameczka i furteczka.
Wolał bym aby było jak w piosence https://youtu.be/V_jlqDJ0BbM ale bardziej będzie pasowało jeszcze jeden miesiąc albo może dwa ......
W moim domostwie widzę zastosowanie dla SBW-02 jako sterowanie:
Już dwie wiosny z rzędu te małe stworzonka załatwiły mi bezpiecznik i przetwornice w module. Ciekawe, czy obudowa SBW-02 by je powstrzymała, bo po mimo zaklejenia wszystkich otworów klejem na gorąco, jakoś sobie z tym poradziły, dostały się do wnętrza lampy i popsuły elementy modułów 
- dwiema bramami garażowymi, gdzie mam napędy Hormanna i dodatkowe krańcówki beznapięciowe zamontowane przy pełnym otwarciu bramy, przez które spokojnie można przepuścić 24V z napędu by podłączyć je pod wejścia SBW-02. Moduł zawisnął by obok ROW-02, przy pomocy którego steruję oświetleniem garażowym;
- lub bramą wjazdową i furtką. Podobnie jak przy bramach garażowych mam przy jednym siłowniku skrzydła bramy, zamontowane krańcówki beznapięciowe, do prezentacji położenia skrzydła bramy.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
slawek
Dosyp im proszku do pieczenia - powinny się wyprowadzić...
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
Patryk
Ja również, chętnie bym przetestował nowy modów ZAMELA na własnej bramie z napędem GENIUS.
Obecnie używam yunshan - a.
Ale co "fabryka" to FABRYKA.
Obecnie używam yunshan - a.
Ale co "fabryka" to FABRYKA.