Automat schodowy

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt wrz 18, 2018 8:52 am

Możesz zrobić na ESP bez niczego więcej ale musisz się wtedy liczyć z tym, że jak moduł się restartnie w trakcie odliczania to się pogubi.
Inaczej musisz dodać zewnętrzną pamięć. Użycie flash-a do odliczania szybko go wykończy.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1106
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt wrz 18, 2018 9:04 am

OK, to eksperymentalnie "wykończyłbym" jeden ESP - zobaczymy ile pochodzi, tylko podpowiedz mi w którym pliku i którą linijkę w kodzie zmienić, żeby pojawiła mi się ta funkcja w Sonoffach?
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt wrz 18, 2018 9:08 am

Udostępnię na github-ie ale będzie to wersja zapisująca tylko co 10 sek. Jak coś pójdzie nie tak to będzie tą 10-tkę ponownie odliczał.
Tak czy siak w zależności od ustawionego czasu prędzej czy później flash się sypnie.
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 190
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

wt kwie 23, 2019 6:53 pm

w tym temacie chyba nadal nic się nie zmieniło ?
automat schodowy działa tylko w aplikacji ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt kwie 23, 2019 7:00 pm

Nic się nie zmieniło
miko1282
Posty: 429
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

sob cze 08, 2019 5:38 am

Czy istnieje jakaś możliwość aby włączać automat schodowy, harmonogramem? Bądź może jakoś skryptami od Fracza ? Znalazłem tylko jedną odpowiedź i to z czerwca 2018 roku, a może coś chociaż minimalnie drgnęło ?
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

ndz sie 11, 2019 8:11 am

Przyłączam się do pytania, czy będzie możliwość odpalenia automatu schodowego z harmonogramu? :) Jeżeli nie to może ukryć w harmonogramie możliwość wskazania automatu schodowego. Nie ukrywam obecny harmonogram robi nadzieję a tu klops.

Może macie jakieś inne sposoby aby odpalić cyklicznie przekaźnik na określony czas?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz sie 11, 2019 8:17 am

Nie ma obecnie dobrze zaimplementowanego automatu.
krycha88
Posty: 703
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

pn sie 12, 2019 5:13 am

Szkoda :cry:

Rozwiązałem sobie to wczoraj po przez wygenerowanie linka bezpośredniego do automatu schodowego, którego odpalam w cronie o określonej godzinie. Wygląda na to, że działa ładnie :)
ODPOWIEDZ