Brak odczytu temperatury

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn sie 19, 2019 8:14 pm

Zybi pisze:
pn sie 19, 2019 8:09 pm
Jeżeli nie działa to nie ma co pokazywać.
To nie jest odpowiedź na moje pytanie.

Skąd wiesz że nie działa jak nie masz informacji zwrotnej.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Gucio2607.
Posty: 448
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

pn sie 19, 2019 8:15 pm

Zybi pisze:
pn sie 19, 2019 8:09 pm
Espablo pisze:
pn sie 19, 2019 8:06 pm
No dobra @Zybi a jak nie dostaniesz feedbacku to pokażesz coś?
Jeżeli nie działa to nie ma co pokazywać.

@Zybi mam Twoj soft na sonoff basic z czujnikiem dht22 AOSONG już bardzo długo ( z pół roku jak nie dłużej) i może czujnik z 2 razy stracił odczyty w tym czasie.
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Zybi
Posty: 1434
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn sie 19, 2019 8:18 pm

Espablo pisze:
pn sie 19, 2019 8:14 pm
Zybi pisze:
pn sie 19, 2019 8:09 pm
Jeżeli nie działa to nie ma co pokazywać.
...

Skąd wiesz że nie działa jak nie masz informacji zwrotnej.
... ale nie wiem też czy działa. Jak na razie piłka jest po drugiej stronie.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn sie 19, 2019 8:20 pm

No dobra. Jak pokażesz w czym jest problem to ja to przetestuję na tych czujnikach co mam u siebie i napisze czy działają czy nie
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1911
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn sie 19, 2019 8:26 pm

Zybi pisze:
pn sie 19, 2019 8:18 pm
... ale nie wiem też czy działa.
Kiedyś słyszałem takie powiedzenie, że niezadowolony klient "chwali się" na prawo i lewo o tym jaki kiepski produkt mu sprzedałeś a zadowolony może raptem jednej osobie powie.
Więc skoro nie masz reklamacji czy uwag odnośnie pracy softu to wniosek, że działa bez zarzutu.
Pozdrawiam
Wojtek
Zybi
Posty: 1434
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn sie 19, 2019 8:33 pm

wojtas567 pisze:
pn sie 19, 2019 8:26 pm
Zybi pisze:
pn sie 19, 2019 8:18 pm
... ale nie wiem też czy działa.
...
Więc skoro nie masz reklamacji czy uwag odnośnie pracy softu to wniosek, że działa bez zarzutu.
No niekoniecznie, nie wszyscy śledzą dokładnie odczyty, a czy w ogóle korzystają z czujników - tego nie wiem, ale przekaźnik działa i git.
Patryk
Posty: 700
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

pn sie 19, 2019 8:35 pm

Może, wprowadzam niepotrzebne "zamieszanie" (jak co to przepraszam).
Przy kompilacji softu "gate_module_dht22", dodałem ostatnią linijkę z:

Kod: Zaznacz cały

"zam_row_02")
      FLASH_SIZE="2048"
      FOTA=1
      EXTRA_CCFLAGS="-DSRPC_QUEUE_SIZE=4 -DSRPC_QUEUE_MIN_ALLOC_COUNT=4"
Mam DHT22 (konktretnie AM2302 ASAIR) i nie mam żadnych problemów z tym czujnikiem.
Patryk
Posty: 700
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

pn sie 19, 2019 8:55 pm

Dowód.
Od 16.07.2019 do dziś.
( Nie umiem pokazać całego wykresu na jednym zdjęciu)
Załączniki
Screenshot_20190819-225106.png
Screenshot_20190819-225106.png (137.37 KiB) Przejrzano 437 razy
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn sie 19, 2019 9:35 pm

@Patryk to nie to. Widocznie trafił Ci się dobry egzemplarz.

@Zybi pokażesz coś, pomożesz?

Jak już nie chcesz pokazywać swoich kodów to może nakierujesz w czym może tkwić problem. Każdy na forum dokłada coś od siebie i udostępnia jakieś modyfikacje. Nie ważne czy działają na 100% czy też nie. Wspólnymi siłami dążymy aby supla dzialala na 100%. Od Ciebie owszem można dostać soft ale na priv i na testy (niestety). Pochwalisz się tylko, że masz nową funkcje dodaną do modułu, że u Ciebie działa coś lepiej i że możesz specjalnie przygotować jakiś soft. A przecież sam wykorzystujesz i bazujesz na pracy innych czy to na źródłach supla-espressif-esp czy też supla-arduino i modyfikacjach kolegów. Nie rozumiem tego :(
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
George2002
Posty: 122
Rejestracja: pn maja 01, 2017 2:00 am

wt sie 20, 2019 2:04 am

Espablo pisze:
pn sie 19, 2019 9:35 pm
@Patryk to nie to. Widocznie trafił Ci się dobry egzemplarz.

@Zybi pokażesz coś, pomożesz?

Jak już nie chcesz pokazywać swoich kodów to może nakierujesz w czym może tkwić problem. Każdy na forum dokłada coś od siebie i udostępnia jakieś modyfikacje. Nie ważne czy działają na 100% czy też nie. Wspólnymi siłami dążymy aby supla dzialala na 100%. Od Ciebie owszem można dostać soft ale na priv i na testy (niestety). Pochwalisz się tylko, że masz nową funkcje dodaną do modułu, że u Ciebie działa coś lepiej i że możesz specjalnie przygotować jakiś soft. A przecież sam wykorzystujesz i bazujesz na pracy innych czy to na źródłach supla-espressif-esp czy też supla-arduino i modyfikacjach kolegów. Nie rozumiem tego :(
Ja tam rozumiem wszystko, supla z oprogramowania open source etc itd zaczyna się robić coraz bardziej zamknięta i coraz bardziej „niedostępna” nie wspominając o dziejącym się burdelu sorry za wyrażenie ale tak niestety jest w wersjach oprogramowania zwłaszcza w ich ilosci i modyfikacjach które jedne działają drugie nie itd, nie ma ujednolicenia a przykładowo wersje na arduino w postaci bibliotek i gotowych skryptów do własnej kompilacji z czego widzę najbardziej lubiane i używane a koks tam w nich że głowa mała pełno przeróbek itd a nie ma jednej bazowej dobrze opisanej wersji a nie wspomnę że jest to temat przez forumowiczów tylko ciągnięty bo z supli nikt nie ciągnie tematu arduino ... :(
ODPOWIEDZ