ESP8266 Primary GUI

Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1891
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz sie 25, 2019 8:52 am

A jak poczekasz chwilę to co się dzieje?
U mnie po kilku sekundach jest już wszystko ok.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 205
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

ndz sie 25, 2019 10:37 am

skad pewność, że się nie połączył?
connection fail odnosi sie do wifi czy supli?

Jak poczekam to się próbuje w kółko.

Dziwne jest to, ze jeżeli nie dostał adresu to inicjuje połączenie z suplą.
Ostatnio zmieniony ndz sie 25, 2019 10:43 am przez uchnast.michal, łącznie zmieniany 1 raz.
George2002
Posty: 121
Rejestracja: pn maja 01, 2017 2:00 am

ndz sie 25, 2019 10:42 am

A jaka płytka bo może 1MB plik czyszczący za mały a flash więcej, np Sonoff touch ma esp8285 z 1MB a np nodemcu mają od 1MB do 4MB :)
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 205
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

ndz sie 25, 2019 10:43 am

nodemcu, wyczyścilem adresy 0x0 do 0x3
krycha88
Posty: 643
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

ndz sie 25, 2019 11:09 am

uchnast.michal pisze:
ndz sie 25, 2019 10:37 am
skad pewność, że się nie połączył?
connection fail odnosi sie do wifi czy supli?

Jak poczekam to się próbuje w kółko.

Dziwne jest to, ze jeżeli nie dostał adresu to inicjuje połączenie z suplą.
Sprawdź moja wersję kodu tam nie powinno być tego problemu. Po nawiązaniu połączenia z WiFi powinny wyświetlić się dodatkowe dane połączenia i dopiero wtedy następuje próba połączenia z supla.
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 205
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

ndz sie 25, 2019 11:21 am

ale to wlasnie Twoj kod mam, najnowszy z gita
krycha88
Posty: 643
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

ndz sie 25, 2019 11:37 am

uchnast.michal pisze:
ndz sie 25, 2019 11:21 am
ale to wlasnie Twoj kod mam, najnowszy z gita
Z brancha dev? Zawsze możesz sprawdzić z brancha Master jest to prawie oryginalny kod. Może spróbuj na innych danych wifi np inny kanał?
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 205
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

ndz sie 25, 2019 11:58 am

Kanał można definiować? branch master
krycha88
Posty: 643
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

ndz sie 25, 2019 12:02 pm

uchnast.michal pisze:
ndz sie 25, 2019 11:58 am
Kanał można definiować?
W ustawieniach wifi routera
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 205
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

ndz sie 25, 2019 12:10 pm

Sprawdzę wieczorem na innym routerze choć obawiam się, ze problem tkwi w czyms innym. dzięki za pomoc.
ODPOWIEDZ