Upgrade domofonu

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr lis 16, 2016 12:11 pm

PCB są już dostępne. Piszcie na priv. :mrgreen:
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Drail
Posty: 39
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 11:26 pm

śr lis 16, 2016 7:40 pm

Link do firmware dla esp 01 wygasł. Można prosić o jakąś aktualizację?
Drail
Posty: 39
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 11:26 pm

śr lis 16, 2016 8:01 pm

Już mu wrzuciłem, gate module. A jak z układem? Jakiś schemat może ktoś posiada do domofonu?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1917
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr lis 16, 2016 8:43 pm

Schemat to musisz poszukać swojego domofonu.
Najprościej to podłącz styki przekaźnika równolegle z przyciskiem rygla w domofonie i będzie działać.
Zasilanie musisz podłączyć z zewnątrz bo w słuchawce do domofonu nie ma wystarczającego prądu na utrzymanie ESP przy pracy.
Pozdrawiam
Wojtek
Drail
Posty: 39
Rejestracja: ndz sty 24, 2016 11:26 pm

czw lis 17, 2016 4:30 pm

Źle się wyraziłem. Schemat, chodziło mi o schemat dla esp. A domofon, przemierzyłem miernikiem i jest w jednym miejscu 3v, ciekawe czy esp na tym ruszy :)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7783
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lis 17, 2016 4:39 pm

Drail pisze:Źle się wyraziłem. Schemat, chodziło mi o schemat dla esp. A domofon, przemierzyłem miernikiem i jest w jednym miejscu 3v, ciekawe czy esp na tym ruszy :)
Z tym podpinaniem tam ESP byłbym ostrożny bo centralkę możesz uwalić.
stachu29
Posty: 1
Rejestracja: śr lis 23, 2016 9:58 pm

czw lis 24, 2016 6:05 pm

Czy jest jeszcze możliwość zakupu zestawu? prosze o kontakt i dane do przelewu ;]
moondec
Posty: 28
Rejestracja: ndz paź 30, 2016 7:54 pm

pt gru 09, 2016 6:47 pm

Ostatnio irytuje mnie konieczność duszenia jakiegokolwiek przycisku, czy wbijania kodu. Zastanawiam się, czy telefon mógłby wysyłać polecenie otwarcia drzwi, kiedy się do nich zbliżam? Obawiam się, że precyzja GPS ze smartfona może powodować, że to nie będzie działało. Może ktoś ma jakiś pomysł?
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

pt gru 09, 2016 10:59 pm

Beacon.
moondec
Posty: 28
Rejestracja: ndz paź 30, 2016 7:54 pm

ndz gru 11, 2016 5:29 pm

0xFF pisze:Beacon.
Dzięki za wskazówkę.
ODPOWIEDZ