zacznij od sprawdzenia na środowisku adruino 1.8.9 wersję płytek mam 2.5.0 Jak to nie pomoże będziemy szukać dalej.superprzemo wrote: Sun Sep 08, 2019 8:05 am Mi coś nie chce działać poprawnie załączanie przekaźnika przez add_Relay_Button(1, 3, CHOICE_TYPE);.
Jak ustawiam w konfiguracji przekaźnik na reset, to po każdym włączeniu zasilania przekaźnik jest załączany, natomiast jak ustawię na "Pamiętaj stan" to po włączeniu zasilania stan jest ustawiany na przeciwny niż był przed wyłączeniem zasilania.
Dodam, że dodanie przekaźnika przez add_Relay(1); działa poprawnie (wgrywam do modułu ESP-01S).
ESP8266 Primary GUI v2
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Krycha, dzisiaj miałem przyjemność pierwszy raz użyć Twojej wersji softu po utworzeniu nowego tematu forum. Wielu kolegów przyczyniło się do obecnego stanu testując kolejne modyfikacje.
Jest MEGA! Wielkie dzięki Wam wszystkim.
Przy okazji mam pytanie dotyczące dalszego rozwoju Primery GUI v2, planujesz wprowadzanie obsługi Pushover?
Przy okazji mam pytanie dotyczące dalszego rozwoju Primery GUI v2, planujesz wprowadzanie obsługi Pushover?
-
krycha88
Może pushbullet? Aktualnie z niego korzystam i działa fajnie. Tylko napisz jak byś chciał z tego korzystać.uchnast.michal wrote: Sun Sep 08, 2019 8:39 am Krycha, dzisiaj miałem przyjemność pierwszy raz użyć Twojej wersji softu po utworzeniu nowego tematu forum. Wielu kolegów przyczyniło się do obecnego stanu testując kolejne modyfikacje.
-
cino111
Tez tak mam. Z buttonem jest cos jeszcze nie tak. Po powrocie zasilania same sie wlaczaja.superprzemo wrote: Sun Sep 08, 2019 8:05 am Mi coś nie chce działać poprawnie załączanie przekaźnika przez add_Relay_Button(1, 3, CHOICE_TYPE);.
Jak ustawiam w konfiguracji przekaźnik na reset, to po każdym włączeniu zasilania przekaźnik jest załączany, natomiast jak ustawię na "Pamiętaj stan" to po włączeniu zasilania stan jest ustawiany na przeciwny niż był przed wyłączeniem zasilania.
Dodam, że dodanie przekaźnika przez add_Relay(1); działa poprawnie (wgrywam do modułu ESP-01S).
-
superprzemo
Mam takie same wersje.krycha88 wrote: Sun Sep 08, 2019 8:21 amzacznij od sprawdzenia na środowisku adruino 1.8.9 wersję płytek mam 2.5.0 Jak to nie pomoże będziemy szukać dalej.superprzemo wrote: Sun Sep 08, 2019 8:05 am Mi coś nie chce działać poprawnie załączanie przekaźnika przez add_Relay_Button(1, 3, CHOICE_TYPE);.
-
krycha88
A na jakie urządzenie to wygrywasz i z jaką konfiguracją.superprzemo wrote: Sun Sep 08, 2019 9:58 amMam takie same wersje.krycha88 wrote: Sun Sep 08, 2019 8:21 amzacznij od sprawdzenia na środowisku adruino 1.8.9 wersję płytek mam 2.5.0 Jak to nie pomoże będziemy szukać dalej.superprzemo wrote: Sun Sep 08, 2019 8:05 am Mi coś nie chce działać poprawnie załączanie przekaźnika przez add_Relay_Button(1, 3, CHOICE_TYPE);.
-
George2002
Tak czytam czytam i może załatać tą wersję żeby była ok i inny wątek założyć jak ktoś chce LCD czy coś tam dodatkowego bo niby to jest drugi wątek a problemy nadal czytam są podstawowe ...
podatawowa funkcjonalność czyli przekaźniki + przyciski + ds18b20 i dth może opanować i w kolejnym rozwijać bo tak to drugi temat ma 11 stron i te same albo podobne problemy 
-
krycha88
Kod jest ogólnie dostępny więc możecie go poprawić. Ja nie mogę tego poprawić bo u mnie działa poprawnie i nie tylko u mnie.George2002 wrote: Sun Sep 08, 2019 10:46 am Tak czytam czytam i może załatać tą wersję żeby była ok i inny wątek założyć jak ktoś chce LCD czy coś tam dodatkowego bo niby to jest drugi wątek a problemy nadal czytam są podstawowe ...podatawowa funkcjonalność czyli przekaźniki + przyciski + ds18b20 i dth może opanować i w kolejnym rozwijać bo tak to drugi temat ma 11 stron i te same albo podobne problemy
![]()
Jak już poprawcie to dajcie znać co trzeba zrobić
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Oficjalne źródła i oficjalne przykłady (nieoficjalnych też do dotyczy) są pod konkretne rozwiązania sprzętowe. Wystarczy drobiazg zmienić aby coś przestało działać tak jak powinno. To jest embeded development. Bez OS-u i warstwy zunifikowanych sterowników. Warto mieć tego świadomość.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
superprzemo
Ustawienia supla_board:krycha88 wrote: Sun Sep 08, 2019 10:03 amA na jakie urządzenie to wygrywasz i z jaką konfiguracją.superprzemo wrote: Sun Sep 08, 2019 9:58 amMam takie same wersje.krycha88 wrote: Sun Sep 08, 2019 8:21 am
zacznij od sprawdzenia na środowisku adruino 1.8.9 wersję płytek mam 2.5.0 Jak to nie pomoże będziemy szukać dalej.
Code: Select all
add_Relay_Button(1, 3, CHOICE_TYPE);
// add_Relay_Button_Invert(1, 3, CHOICE_TYPE);
// add_Relay(1);
// add_Relay_Invert(5);
// add_Roller_Shutter_Relays(5, 13) ;
// add_Roller_Shutter_Buttons(0, 14, 12);
// SuplaDevice.setRollerShutterFuncImpl(&supla_rs_SavePosition, &supla_rs_LoadPosition, &supla_rs_SaveSettings, &supla_rs_LoadSettings);
// add_Sensor(4);
// add_Sensor(16);
// add_DS18B20Multi_Thermometer(5);
// add_DS18B20_Thermometer(2);
// add_DHT11_Thermometer(12);
add_DHT22_Thermometer(0);
add_Led_Config(LED_CONFIG_PIN);
// add_Config(CONFIG_PIN);Code: Select all
//DHT ****************************************************************************************************
#define DHTPIN 0
#define DHTTYPE DHT22
#define MAX_DHT 8
//DS18B20 ************************************************************************************************
#define MAX_DS18B20 4
#define TEMPERATURE_PRECISION 10 // rozdzielczość czujnika DS 9 -12 bit
//LED CONFIG *********************************************************************************************
#define LED_CONFIG_PIN 2
//CONFIG PIN *********************************************************************************************
#define CONFIG_PIN 0 //D3 // triger configYou do not have the required permissions to view the files attached to this post.