Smart DGM

siba
Posts: 90
Joined: Mon Feb 06, 2017 4:01 pm
Location: Kraków

Mon Sep 09, 2019 6:36 pm

Dzisiaj trafiłem na ten temat a jako że jestem przypadkowym posiadaczem tego typu gniazdka które nabyłem kilka dni temu do testów także postanowiłem sprawdzić ten soft i potwierdzam tak jak przedmówcy że moduł rejestruje się w chmurze supli i aplikacja na telefonie go widzi ale przekaźnik dioda ani przycisk fizyczny nie działają.
djack2017
Posts: 287
Joined: Mon Nov 27, 2017 7:36 am

Mon Sep 09, 2019 7:12 pm

Simono wrote:
Mon Sep 09, 2019 6:00 pm
djack2017 wrote:
Mon Sep 09, 2019 4:51 pm
Iteracja druga. Firmware, pod podanym wcześniej linkiem, jest skompilowany zgodnie z tabelą:
DSG.png
Kurcze u mnie niestety bez zmian. Fizyczny przycisk czy krótko czy długo nie działa, z aplikacji również nie da się załączyć :(
Czy to się różni od tego co ja dałem linka?
Zmieniłem GPIO przycisku na 13 sprawdź.
Simono
Posts: 301
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Mon Sep 09, 2019 7:35 pm

djack2017 wrote:
Mon Sep 09, 2019 7:12 pm
Simono wrote:
Mon Sep 09, 2019 6:00 pm
djack2017 wrote:
Mon Sep 09, 2019 4:51 pm
Iteracja druga. Firmware, pod podanym wcześniej linkiem, jest skompilowany zgodnie z tabelą:
DSG.png
Kurcze u mnie niestety bez zmian. Fizyczny przycisk czy krótko czy długo nie działa, z aplikacji również nie da się załączyć :(
Czy to się różni od tego co ja dałem linka?
Zmieniłem GPIO przycisku na 13 sprawdź.
Dzięki. Dopiero jutro sprawdzę bo wgrywamy bez lutowania a do tego potrzebne są mi jeszcze ręce śpiącej córki :D
Sam mam za mało rąk żeby wszystko przytrzymać.
siba
Posts: 90
Joined: Mon Feb 06, 2017 4:01 pm
Location: Kraków

Mon Sep 09, 2019 7:49 pm

u mnie bez zmian
djack2017
Posts: 287
Joined: Mon Nov 27, 2017 7:36 am

Mon Sep 09, 2019 8:03 pm

Czy któryś z Was byłby skłonny przysłać mi takie urządzenie z wyprowadzonymi pinami, bo nie bardzo usmiecha mi się zainwestowanie 60 zł, rozklejanie obudowy itd. Uruchomię i odeślę z powrotem.
User avatar
wojtas567
Posts: 1752
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Sep 09, 2019 8:11 pm

A więc tak

Led 13
przekaznik 14
sw RX

GPIO4, 5 i 12 połączone są z kontrolą mocy
Pozdrawiam
Wojtek
djack2017
Posts: 287
Joined: Mon Nov 27, 2017 7:36 am

Mon Sep 09, 2019 9:09 pm

wojtas567 wrote:
Mon Sep 09, 2019 8:11 pm
A więc tak

Led 13
przekaznik 14
sw RX

GPIO4, 5 i 12 połączone są z kontrolą mocy
Ten wariant już był przerabiany, aczkolwiek wprowadziłem jeszcze jedną zmianę. Tak więc kolejna wersja firmware'u do testu.
User avatar
wojtas567
Posts: 1752
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Sep 09, 2019 9:18 pm

Ale poza kontrolą mocy wszystko ładnie śmiga.
Wgrałem zwykły soft.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
wojtas567
Posts: 1752
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Sep 09, 2019 9:35 pm

nie reaguje ani przycisk ani przekaźnik.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
o_rany
Posts: 196
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Mon Sep 09, 2019 9:39 pm

wojtas567 wrote:
Mon Sep 09, 2019 9:35 pm
nie reaguje ani przycisk ani przekaźnik.
...to co ładnie śmiga jak nie działa?
Post Reply