Chciałbym uzyskać informacje polaczenia sterownika z napędem .
Nice Spido Montaz SBW-01
-
MAKAL
Witam .
Chciałbym uzyskać informacje polaczenia sterownika z napędem .![Image]()
Chciałbym uzyskać informacje polaczenia sterownika z napędem .
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
To zależy jak się zachowuje to wyjście. Podłącz multimetr pod 1, 2. Ustaw na AC i obserwuj co się dzieje jak zamykasz otwierasz bramę. Po zamknięciu/otwarciu odczekaj kilka minut ponieważ niektóre sterowniki wyłączają lampę określony czas po wystąpieniu ruchu bramy.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
lordmorte
Sprawdzone, zarówno podczas otwierania jak i zamykania podaje napięcie 22V. Po skonczeniu ruchu wraca do 0V
-
lordmorte
Można tylko przeprogramować na fototest, więc to chyba nie ten kierunek. Wygląda na to, że zostaje tylko kontaktron
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
lordmorte
Zapiąłem NICE Spido do SBW-02, dziala super - postał mi tylko kontaktron do montażu
-
Pilzner
Podepnę się pod temat, bo mam dokładnie ten sam zestaw czyli Nice Spido i SBW-02.
Sterowanie bramą garażową działa, chciałbym mieć podgląd na to czy brama jest otwarta czy zamknięta. Wiem, że potrzebuję dodatkowy kontaktron do wpięcia w SBW-02.
1. Jakiś konkretny model jest potrzebny?
2. W które piny SBW-02 go podłączyć?
Sterowanie bramą garażową działa, chciałbym mieć podgląd na to czy brama jest otwarta czy zamknięta. Wiem, że potrzebuję dodatkowy kontaktron do wpięcia w SBW-02.
1. Jakiś konkretny model jest potrzebny?
2. W które piny SBW-02 go podłączyć?
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Kontaktron dowolny, choć do bramy polecam Satel B-3A (https://www.satel.pl/produkty/sswin/czu ... ujki/b-3a/).
Wpinasz jeden przewód z kontaktronu do A1, drugi do IN1.
Wpinasz jeden przewód z kontaktronu do A1, drugi do IN1.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl