Czym się różnią te dwa Yunshany?

dydyrydy

Pytanko jak w tytule.
Jeden zielony a drugi czarny. Czarne już używam i wszystko gra a tym razem otrzymałem zielonego i nie wiem czy to tylko kolor inny, czy może jakieś inne niespodzianki się za tym kryją?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Zybi

W modułach Yunshan główną przykrą niespodzianką są chyba przebite diody D6, co przy próbie korzystania z wejścia transoptorowego przy wspólnej masie powoduje przeciążenie wewnętrznego zasilacza modułu.
dydyrydy

A sam kolor coś znaczy?
Espablo

Hmm, chyba jestem daltonistą bo ja widzę różnicę tylko w kolorze przekaźników. Jeden jest czarny a drugi niebieski. Nie wiedzę różnic w kolorach czarny -> zielony. Jeśli jednak tylko o to chodziło to kolor nie ma znaczenia.
Zybi wrote: Wed Sep 11, 2019 7:23 am W modułach Yunshan główną przykrą niespodzianką są chyba przebite diody D6, co przy próbie korzystania z wejścia transoptorowego przy wspólnej masie powoduje przeciążenie wewnętrznego zasilacza modułu.
Nie takie było pytanie
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Zybi

Espablo wrote: Wed Sep 11, 2019 10:53 am ...
Zybi wrote: Wed Sep 11, 2019 7:23 am W modułach Yunshan główną przykrą niespodzianką są chyba przebite diody D6, co przy próbie korzystania z wejścia transoptorowego przy wspólnej masie powoduje przeciążenie wewnętrznego zasilacza modułu.
Nie takie było pytanie
To może jeszcze taki mały dopisek do mojej wypowiedzi:

Nie pamiętam tylko w jakich kolorach modułów, czy też przekaźników w głównej mierze to dotyczyło.
dydyrydy

Espablo wrote: Wed Sep 11, 2019 10:53 am Hmm, chyba jestem daltonistą bo ja widzę różnicę tylko w kolorze przekaźników. Jeden jest czarny a drugi niebieski. Nie wiedzę różnic w kolorach czarny -> zielony. Jeśli jednak tylko o to chodziło to kolor nie ma znaczenia.
Hehe no tak, chyba nie nauczylem się jeszcze wszystkich kolorów 😊
Tak, chodziło mi o różnice czarny z niebieskim, ale już mi odpowiedziałeś 😊 Dzięki

Return to “Yunshan wi-fi relay module”