Podłączenie:
8-9 zasilanie 24Vac
14-17 sterowanie bramą
10-11 styk NO, na 10 podłączyć zasilanie - a 11 do sterownika - przekaźnik pulsuje podczas otwierania, dodatkowa funkcja informująca o otwieraniu bramy.
Informacja dotyczy napędów typu
BULL 10M-15M-20M
BENINCA BULL brama przesuwna
-
akren
Mam napęd BENINCA KEN4-RI /brak oznaczeń wejść, tylko numery/ ale po numeracji podłączeń wydaje się analogiczna numeracja jak w napędzie który Ty opisujesz /8,9 zasilanie, 14,17-sterowanie bramą/. Może znasz odpowiedź gdzie mam podłączyć IN1 i/lub IN2 aby wiedzieć czy brama jest otwarta czy zamknięta?
Będę wdzięczny za podpowiedź.
Będę wdzięczny za podpowiedź.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
AdamT
Piszesz o tym w dziale POMOC
Proszę znajdź instrukcję w necie, ja nie znalazłem dokładnie takiej jak Twój napęd.
Nie w każdym napędzie są aktywne krańcówki. Musisz rozważyć konieczność założenia kontaktronu.
Proszę znajdź instrukcję w necie, ja nie znalazłem dokładnie takiej jak Twój napęd.
Nie w każdym napędzie są aktywne krańcówki. Musisz rozważyć konieczność założenia kontaktronu.
-
akren
W tym problem, że ja też nie znalazłem. Muszę poszukać w starych domowych papierach, może gdzieś znajdę. Jak będę miał to napiszę.
Dzięki.
Dzięki.
-
akren
Okazało się, że w BENINCA KEN4-RI b. łatwo można podpiąć się pod zamontowane kontaktrony z tego napędu.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
akren
Na razie prowizorka- muszę kupić wsuwki. Dostępne są 2 oba kontaktrony. Ja wykorzystałem tylko zamknięcia bramy.
Działa bez zarzutu.
Działa bez zarzutu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.