Ile przekaźników do wemosa .

Post Reply
Mateusz196
Posts: 18
Joined: Sun Mar 24, 2019 12:01 pm

Sat Sep 14, 2019 3:51 pm

Witam, ile przekaźników mogę podpiąć do wemosa D1 mini i sterować nimi z aplikacji supla? Potrzebuje 3 przekaźniki a wszędzie są sketche tylko na 2 . Pomożecie ? Pozdrawiam .
User avatar
wojtas567
Posts: 1786
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Sep 14, 2019 4:02 pm

Powiel jedną linię z przekaźnikiem i zmień tylko GPIO i będziesz miał na 3 przekaźniki.
Zerknij na soft dla touch x 3.
Pozdrawiam
Wojtek
Mateusz196
Posts: 18
Joined: Sun Mar 24, 2019 12:01 pm

Sat Sep 14, 2019 4:05 pm

A mogę wykorzystać to ?
viewtopic.php?f=11&t=3843
User avatar
wojtas567
Posts: 1786
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Sep 14, 2019 4:08 pm

Mając na myśli przykład touch x 3 chciałem Ci pokazać jak powinno być tam jest wykorzystane GPIO 9 i 10 a nie wiem czy w wemosie mini są one dostępne.
Pozdrawiam
Wojtek
Mateusz196
Posts: 18
Joined: Sun Mar 24, 2019 12:01 pm

Sat Sep 14, 2019 4:10 pm

Jak sam zacznę zmieniać to zaraz mi się to zawiesi itp . Potrzebuje sprawdzonego Sketchu , masz może taki ? Albo czy od kolegi Espablo jego multi będzie obsługiwać 3 przekaźniki ?
Yepestis
Posts: 173
Joined: Mon Sep 24, 2018 6:08 pm
Location: Wrocław

Sat Sep 14, 2019 4:26 pm

Możesz to zrobić np. na "ESP8266 Primary GUI v2"
viewtopic.php?f=11&t=5233

Wystarczy w pliku "supla_board_settings.cpp" wpisać 3 razy

Code: Select all

add_Relay(15);
w nawiasie definiujesz piny, do których chcesz podłączyć przekaźniki.
Mateusz196
Posts: 18
Joined: Sun Mar 24, 2019 12:01 pm

Sat Sep 14, 2019 4:35 pm

Ale to muszę wgrać przez Arduino ide . Znów zapytam czy soft Espablo ogarnie mi 3 przekaźniki .?
Yepestis
Posts: 173
Joined: Mon Sep 24, 2018 6:08 pm
Location: Wrocław

Sat Sep 14, 2019 4:54 pm

W pliku README.md masz podane wszystkie obsługiwane konfiguracje.
Jak odpowiada ci "pinologia" z któregoś modułu, to możesz go wybrać.
User avatar
maffiu
Posts: 487
Joined: Wed Nov 30, 2016 9:30 pm
Location: Kraków/Skawina

Sat Sep 14, 2019 6:23 pm

Multiboard obsługuje 8 bez przycisków
cino111
Posts: 703
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Sat Sep 14, 2019 8:42 pm

Ja steruje 5 przekaznikami. Chcesz z przyciskami czy same przekazniki ?
Post Reply