Jeszcze jedna rzecz.
Przy próbie dodania nowego urządzenia – sterownik sonoff z oprogr. 2.5.3 – za pomocą aplikacji na smartfonie z androidem, otrzymuję komunikat: Konfiguracja zakończona powodzeniem. I dalej dioda mruga.
Rejestracja urządzenia
-
pawelrus
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Patryk
Resetujesz moduł po zapisaniu ?
Np. poprzez wyłącznie zasilania.
Np. poprzez wyłącznie zasilania.
-
pawelrus
Tak. Był odłączony od zasilania i ponownie włączony.
-
makrz
Rejestracja na pewno aktywna?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"Wifi - connecting..."
Jeśli pewny jesteś poprawności wpisania ssid i hasła jakie masz dla tego punktu, to zmień może dla testu zabezpieczenia, wyłącz pin.
Jak nie pomoże zmień ssid i hasło na jakieś proste.
Zobacz na jakim kanale pracuję punkt. Czy nie jest to 12 lub 13? Jeśli tak, zmień na jakiś niższy.
Zobacz jaka pulą dysponuje DHCP, czy nie masz więcej urządzeń niż dostepnych adresów.
Jeśli pewny jesteś poprawności wpisania ssid i hasła jakie masz dla tego punktu, to zmień może dla testu zabezpieczenia, wyłącz pin.
Jak nie pomoże zmień ssid i hasło na jakieś proste.
Zobacz na jakim kanale pracuję punkt. Czy nie jest to 12 lub 13? Jeśli tak, zmień na jakiś niższy.
Zobacz jaka pulą dysponuje DHCP, czy nie masz więcej urządzeń niż dostepnych adresów.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
pawelrus
Podłączyłem na próbę do innej sieci (uruchomiłem router na komórce o tej samej nazwie i haśle) i oba moduły połączyły się z siecią Supla.
Problem z pewnością tkwi w nowym modemie od UPC. Będę się z nimi kontaktował. W modemie UPC widać na liście podłączonych urządzeń oba moduły, ale nie mogą się połączyć z Supla. Zabezpieczenie sieci wifi WPA2-Personal.
Problem z pewnością tkwi w nowym modemie od UPC. Będę się z nimi kontaktował. W modemie UPC widać na liście podłączonych urządzeń oba moduły, ale nie mogą się połączyć z Supla. Zabezpieczenie sieci wifi WPA2-Personal.
-
pawelrus
Nie, nie ma żadnych włączonych filtrów. Kanały wifi zmieniałem.
Odbyłem kilka rozmów z fachowcami z UPC, zmieniali różne ustawienia w modemie Giga Connect Box, ale bez rezultatu.
Czekam na kontakt z ich strony - analizują problem.
Dodatkowo sprawdziłem połączenie przez dekoder Horizon (który służył wyłącznie do TV), a na którym tymczasowo uruchomili wifi - i na nim oba sterowniki też działają prawidłowo.
Odbyłem kilka rozmów z fachowcami z UPC, zmieniali różne ustawienia w modemie Giga Connect Box, ale bez rezultatu.
Czekam na kontakt z ich strony - analizują problem.
Dodatkowo sprawdziłem połączenie przez dekoder Horizon (który służył wyłącznie do TV), a na którym tymczasowo uruchomili wifi - i na nim oba sterowniki też działają prawidłowo.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Przestaw ten router od UPC w tryb bridge, podłącz swój router i nie będziesz miał żadnych problemów. Używanie sprzętu dostarczanego przez operatorów to proszenie się o kłopoty.
Jak to zrobić: https://pytania.upc.pl/?q=fact_1007544
Jak to zrobić: https://pytania.upc.pl/?q=fact_1007544
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl