Licznik energii elekrycznej

cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pn kwie 22, 2019 7:01 am

wojtas567 pisze:
pt mar 22, 2019 4:34 pm
kssawery pisze:
pt mar 22, 2019 1:39 pm

No i dotarło do mnie, że skoro ZE ma co 15 minut odczyt z mojego licznika to dlaczego mi tego nie udostępnią? Nie musiałbym ameryki odkrywać, a oni stresować się co do licznika przypinam.
Udostępniają, tylko nie wszystkie liczniki jeszcze mają tą opcję. W Olsztynie ZE ogłaszał się, że mają najnowsze liczniki właśnie z tą opcją monitorowania samemu odczytów wystarczy tylko zalogować się na koncie nawet jest do tego aplikacja którą się z pina z kontem.
Obdzwoniłem chyba z 10 osób nikt nie wiedział o czym mówię w końcu ktoś mi odpowiedział, że to dopiero wchodzi a w rejonie to jest dopiero kilkanaście zamontowanych tych liczników. Ja do nich mówię o to jest szansa, że się załapałem bo właśnie mi wymienialiście tydzień temu :). No niestety okazało się, że jeszcze załapałem się na stare :(.
Ostatnio zmieniony wt kwie 23, 2019 6:45 am przez cino111, łącznie zmieniany 3 razy.
andrzejano
Posty: 270
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pn kwie 22, 2019 10:36 am

Proszę kogoś o soft do sonoff basic licznika impulsów z parametrami wgrania.
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 250
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

pn kwie 22, 2019 9:53 pm

viewtopic.php?f=17&t=3981&start=20 - w tym wątku wszystko znajdziesz.
Tematow o liczniku zrobilo sie tyle w roznych miejscach ze faktycznie mozna sie pogubic....
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 224
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

sob wrz 28, 2019 8:49 pm

Zainstalowalem gniazdko z pomiarem energi i zauwazylem ze nachodza sie cyfry fazy 2 na 3
Załączniki
Screenshot_2019-09-27-14-10-23-387_org.supla.android.png
Screenshot_2019-09-27-14-10-23-387_org.supla.android.png (162.8 KiB) Przejrzano 408 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7711
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob wrz 28, 2019 9:13 pm

Dlatego, że obie fazy 2 i 3 mają 0
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

sob wrz 28, 2019 9:43 pm

Demolkaa pisze:
sob wrz 28, 2019 8:49 pm
Zainstalowalem gniazdko z pomiarem energi i zauwazylem ze nachodza sie cyfry fazy 2 na 3
Jakiś drogi ten twój prąd... :shock:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 758
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

ndz wrz 29, 2019 5:57 am

Może @Demolkaa zna już przyszłoroczne stawki :lol:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 224
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

ndz wrz 29, 2019 10:23 am

slawek pisze:
sob wrz 28, 2019 9:43 pm
Demolkaa pisze:
sob wrz 28, 2019 8:49 pm
Zainstalowalem gniazdko z pomiarem energi i zauwazylem ze nachodza sie cyfry fazy 2 na 3
Jakiś drogi ten twój prąd... :shock:
Stawke mam wpisana 5,50 za 1kilowat
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 758
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

ndz wrz 29, 2019 11:49 am

Trochę przesadziłeś :lol:
Powinieneś wpisać 0,55 zł za 1kWh.

Tu masz obowiązujące stawki u różnych operatorów: https://zaradnyfinansowo.pl/ceny-pradu/
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
klew
Posty: 534
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pt paź 04, 2019 7:15 am

Trafiłem na jakiś drobny błąd w aplikacji na Androida. Nie wyświetla mi się na wykresie wartość 0,1 kWh z licznika. Słupek powinien być po lewej stronie.
Screenshot_20191004-090701.png
Screenshot_20191004-090701.png (113.92 KiB) Przejrzano 283 razy


Podobnie mam na drugim liczniku nabite 0,3 kWh. Tutaj powinno być najpierw 0,1 kWh, a w następnym timestamp powinno pojawić się 0,2 kWh. Tą drugą wartość widać, a pierwszego 0,1 kWh nie.
Screenshot_20191004-091210.png
Screenshot_20191004-091210.png (117.78 KiB) Przejrzano 283 razy
ODPOWIEDZ