Witam
Czy po wgraniu softu moduł powinien rozgłaszać sieć ? zasilany z uarta
bo u mnie nie wchodzi w tryb AP
Wgrywam na takich ustawieniach
Smart DGM
-
makrz
Pisałem, że nie da się wejść w tryb konfiguracji.djack2017 wrote: Sun Sep 29, 2019 1:02 pmWszystkie urządzenia, oparte na bazowym sofcie dla Sonoff, dla poprawnej pracy, potrzebują łączności z serwerem Supla , a do tego potrzebują połączenia lokalnego WiFi. Jeśli nie ma połączenia, urządzenia nie pracują tylko cyklicznie się restartują.makrz wrote: Sat Sep 28, 2019 10:04 am Z tym softem jest mały problem.
Jeżeli urządzanie nie jest połączone z wifi nie da się wejść w tryb konfiguracji ani zmienić stanu przekaźnika.
Przy ustawieniu leda na wifi, led miga co chyba 2 sekundy, przycik nie reaguje ani na 3 sek., ani na 10 sekund.
Przy ustawieniu leda na relay led miga bardzo słabo ( ledwie widać) i to samo.
Oczywiście zaraz po wgraniu przechodzi w tryb konfiguracji.
A tak nie powinno być.
-
Simono
- Been thanked: 6 times
Zmień adres dla inita. U mnie z z portu USB było wszystko ok. Adres dla inita jest trochę inny. Autor wątku gdzieś pokazywał jak wgrać pod jakie adresy. Ten który jest na screenie jest dla tego softu niepoprawny dlatego moduł nie wstaje. Piszę z telefonu więc nie pamiętam jaki ma być ale miałem ten sam problem.
-
Marco79
Witam
Czy ktoś będzie potrafił rozwiązać mój problem, który jest co najmniej bardzo dziwny.
Po wgraniu softu na pierwsze gniazdko jest wszystko prawidłowo po skalibrowaniu, natomiast to samo i tak samo wgrywam na drugie gniazdko, które na oryginalnym sofcie pracowało prawidłowo a na tym sofcie już nie pokazuje żadnych pomiarów. Wszystkie wartości są równe zero bez różnicy czy jest to żarówka 60W czy czajnik 2200W.

Czy ktoś będzie potrafił rozwiązać mój problem, który jest co najmniej bardzo dziwny.
Po wgraniu softu na pierwsze gniazdko jest wszystko prawidłowo po skalibrowaniu, natomiast to samo i tak samo wgrywam na drugie gniazdko, które na oryginalnym sofcie pracowało prawidłowo a na tym sofcie już nie pokazuje żadnych pomiarów. Wszystkie wartości są równe zero bez różnicy czy jest to żarówka 60W czy czajnik 2200W.
-
djack2017
- Been thanked: 1 time
Może wgraj jeszcze raz - wyczyść blankiem pamięć i potem wszystkie trzy programy.Marco79 wrote: Tue Oct 01, 2019 5:51 am Witam
Po wgraniu softu na pierwsze gniazdko jest wszystko prawidłowo po skalibrowaniu, natomiast to samo i tak samo wgrywam na drugie gniazdko, które na oryginalnym sofcie pracowało prawidłowo a na tym sofcie już nie pokazuje żadnych pomiarów. Wszystkie wartości są równe zero bez różnicy czy jest to żarówka 60W czy czajnik 2200W.![]()
![]()
![]()
https://djack.com.pl/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=54
-
Marco79
Już próbowałem nawet kilka razy i czyszczenie i wgrywanie i od początku tak samo żadnych pomiarów.djack2017 wrote: Tue Oct 01, 2019 6:04 amMoże wgraj jeszcze raz - wyczyść blankiem pamięć i potem wszystkie trzy programy.Marco79 wrote: Tue Oct 01, 2019 5:51 am Witam
Po wgraniu softu na pierwsze gniazdko jest wszystko prawidłowo po skalibrowaniu, natomiast to samo i tak samo wgrywam na drugie gniazdko, które na oryginalnym sofcie pracowało prawidłowo a na tym sofcie już nie pokazuje żadnych pomiarów. Wszystkie wartości są równe zero bez różnicy czy jest to żarówka 60W czy czajnik 2200W.![]()
![]()
![]()