Świetna robota!
BTW
Jak zmienia się kolejne "strony" informacji? U góry widać 1,2,3 z czego 1 jest podświetlona.
Bez żadnego problemu można wstawiać ikonki, oraz ustawić czas przewijania. W tej wersji zrobiłem powiedzmy core do dalszej rozbudowy.Ryrzy wrote: Mon Oct 07, 2019 8:09 pm Wow, na to czekałem najbardziej ! Dziękuję![]()
Powiedz mi proszę, czy ekrany przelaczaja się same po x sekundach między sobą? I czy będzie opcja podpisania ekranów bądź dodania ikonki? W tej chwili mam typowo mini stacje pogodowa bez żadnych przekaźników i wygląda to tak
https://youtu.be/if_kfTK2wow
Można zrobić tylko nie wiem czy ma sens przy tak tanich wyświetlaczach.uchnast.michal wrote: Mon Oct 07, 2019 8:15 pm A jak z wygaszaniem, bo dużo osób pisze, że szybko się wypalają. Zastanawiałeś się na opcja wygaszania i wznawiania wyświetlania w przypadku zmiany wartości lub wciśnięcia przycisku?
Wystarczy zamienić te piny co podałeś, wszystkie zmiany co do wyświetlania robisz w supla_oled.cppdobo wrote: Tue Oct 08, 2019 5:31 pm Właśnie o coś takiego mi chodziło.
Jedynie informacja o załączonych przekaźnikach w moim przypadku jest zbędna ze względu, że przekaźnik załącza oświetlenie w pokoju w którym dokonywany jest też pomiar.
@krycha88 aby I2C z SDA i SCL pracowało na portach TX i RX to jedyne zmiany jakich trzeba dokonać pliku "supla_settings.h" to wskazanie odpowiednich portów ?
#define SDA z 4 na 1
#define SCL z 5 na 3