Sonoff basic prosba

Lukasz_171990

Witam wszystkich...
Założyłem temat dlatego że nie mogłem znaleźć nigdzie na forum jednoznacznej odpowiedzi czy ma ktoś może taki soft na sonoff basic który obsłuży czujnik dht22 i czujnik cisnienia bmp280?
Wiem że większość odchodzi od sonoffow ale zależy mi żeby na nim to działało albo żeby przynajmniej działał czujnik cisnienia atmosferycznego...czekam na jakiś odzew z góry dzięki.. pozdrawiam
Lukasz_171990

Panowie i co nie ma nikt takiego softa?
dobo

W tym temacie będziesz miał więcej niż chcesz.
artur_n

Kolego udało Ci się wgrać ten soft do sonof BASIC?
Lukasz_171990

Cześć.. niestety nie próbowałem nawet gdyż z tego tematu nie wiele zrozumiałem i nie ma dalej jednoznacznej odpowiedzi czy to się da zrobić czy nie...A zauwazylem trochę że jeśli wchodzi w grę jakiś sonoff to nie wiele osób się wypowiada co do niego gdyż większość gości z forum widzę wkroczylo na" wyższy" poziom i sonoffy nie są już w ich centrum uwagi co mnie trochę boli gdyż uważam że to bardzo dobre urzadzenia...pozdrawiam...jak by się komuś udało zrobić czujnik cisnienia na sonoffow to proszę o podzielenie się tym
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wyciągasz błędne wnioski. Mało osób się udziela ponieważ temat Sonoff-ów był wałkowany setki razy. Pisanie o tym samym kolejny raz po prostu mija się z celem. Wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania są już na tym forum. Wystarczy poszukać.

[EDIT]
i jeszcze drobiazg.... to czy to jest sonoff basic, webmos, nodemcu itd. to wszystko jedno. Wszędzie masz ten sam układ czyli ESP8266/ESP8285. Różni się to głównie pinologią z punktu widzenia kogoś kto che coś pod to podłączyć.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Lukasz_171990

Wszystko rozumiem ale dla takich troszkę że tak powiem mniej zorientowanych gości w sprawach programowania jak ja na przykład nie ma takich instrukcji ze tak powiem "za raczke"do wgrywanie np na wemos jak są do sonoffa..ogolnie projekt supla jak tylko na to trafiłem to po prostu mistrzostwo świata coś wspaniałego tylko moje odczucie jest takie że nie wszyscy są w stanie z niego w pełni skorzystać.. może tak to nazwę.. Oczywiście bez żadnych złośliwości czy coś
Beku

Z potrzebami ludzi jest tak, że jest ich tyle ile samych ludzi 🙂 Dla Supli są gotowe pudełkowe urządzenia np. Zamela, z forum można wyczytać że w „produkcji” są sprzęty innych firm. Zaletą Supli w porównaniu do innych systemów jest to że można w sposób niemal nieograniczony tworzyć własne rozwiązania, ale wymaga to niestety nierzadko pojęcia z dziedzin elektroniki i informatyki. Dzięki wpisom wszystkich na forum w wielu tematach udaje się zminimalizować potrzebę tej wiedzy do minimum. Ale tutaj znowu wracamy do początku - nie wszystko wszyscy już próbowali czy zrobili. Sonoffow używam u siebie kilku obok produktów Zamela. We wszystkich sonoff mam soft Multiboard bo jest najbardziej uniwersalny. Jeśli czegoś w nim brak to pewnie autor chętnie posłucha czego i w miarę możliwości coś dorobi 🙂

Nie mam niestety takiego czujnika na stanie wiec nie pomogę. Ale rozwiązania są zawsze dwa: czekanie aż ktoś rozwiąże problem i skorzystanie z tego rozwiązania lub rozwiązanie problemu samodzielnie. Mam nadzieje że szybko znajdzie się rozwiązanie i dla Twojego przypadku 🙂

Return to “Ogólna dyskusja”