Integracja z Asystentem głosowym Amazon Alexa

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1267
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

ndz paź 13, 2019 7:01 pm

A ja myślałem, że tylko moja ma czasem focha.
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

wt paź 15, 2019 6:09 am

A jednak moja tez ma focha :p nie widzi nowo dodanych urządzeń tylko stare ale nawet zmiana na starych dodanie kanału itp nie jest wykrywane rzućcie proszę okiem czy u was działa normalnie bo niewiem czy ich atakować...


a swoją droga znikające spotify to temat im znany i po 30 min od od zgłoszenia naprawili
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8838
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt paź 15, 2019 11:03 am

Alexa w odróżnieniu od Google Home sama się nie odświeża.
Odłącz konto i połącz ponownie (konfiguracja pozostanie).
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

wt paź 15, 2019 2:47 pm

pzygmunt pisze:
wt paź 15, 2019 11:03 am
Alexa w odróżnieniu od Google Home sama się nie odświeża.
Odłącz konto i połącz ponownie (konfiguracja pozostanie).
Wiem ze to tak działa bo już nieraz tak robiłem ale tym razem nie pomogło dlatego pytam ale w takim razie wnioskuje ze ja tylko mam problem

Ps. Odświeża się bo do tej pory pojawial się komunikat o nowych urządzeniach
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1114
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr paź 16, 2019 5:53 am

maffiu pisze:
wt paź 15, 2019 2:47 pm
Ps. Odświeża się bo do tej pory pojawial się komunikat o nowych urządzeniach
Tutaj zgodzę się, że przy dodawaniu nowych urządzeń Alexa automatycznie mi je wyszukiwała.
Rozłączać skilla musiałem tylko w przypadku kiedy zgubiła wszystkie urządzenia
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8838
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 16, 2019 10:02 am

maffiu pisze:
wt paź 15, 2019 2:47 pm
pzygmunt pisze:
wt paź 15, 2019 11:03 am
Alexa w odróżnieniu od Google Home sama się nie odświeża.
Odłącz konto i połącz ponownie (konfiguracja pozostanie).
Wiem ze to tak działa bo już nieraz tak robiłem ale tym razem nie pomogło dlatego pytam ale w takim razie wnioskuje ze ja tylko mam problem

Ps. Odświeża się bo do tej pory pojawial się komunikat o nowych urządzeniach
Bug po naszej stronie. Poprawiamy.... :/
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8838
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 16, 2019 10:54 am

Poprawione.
@maffiu możesz sprawdzić. Powinno być OK.
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

śr paź 16, 2019 1:52 pm

pzygmunt pisze:
śr paź 16, 2019 10:54 am
Poprawione.
@maffiu możesz sprawdzić. Powinno być OK.
Działa dziękuje bardzo :)
patryk051185
Posty: 60
Rejestracja: wt lut 19, 2019 6:45 am
Lokalizacja: Jaworzno

śr paź 23, 2019 12:09 pm

Cześć,
Mam problem z powiadomieniami o otwartej/zamkniętej bramie poprzez Alexę. Czy tylko u mnie jest brak powiadomienia? Wczoraj do południa działało.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1114
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr paź 23, 2019 12:23 pm

Jeżeli te powiadomienia masz na aplikację Alexa na telefonie to może się tak dziać. Amazon musi to dopracować, już kilku użytkowników zgłaszało coś takiego. Jeżeli chodzi o głośnik Alexa, te powiadomienia działają praktycznie bezbłędnie - chodź i tutaj były już lekkie "fochy" koleżanki Alexy :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”