Niestety taka sama sytuacja wystąpiła na kolegi koncie na svr25.
Łączy się, konfiguracja przechodzi dalej ale urządzenie nie pokazuje się ani w chmurze, ani w aplikacji.
Kolejny Zamel WiFi na jednym koncie.Problem
-
nalukim
Ale ja na 'nowym' koncie łączę się z nim bez problemu i widzę w chmurze oraz w aplikacji. Więc raczej nigdzie na innym koncie chyba nie wisi.
GUID wysłałem w prywatnej wiadomości...
GUID wysłałem w prywatnej wiadomości...
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
-
nalukim
Zatem to żaden z moich @, ani ten kolegi co sprawdzałem. A skoro jest podpięty do re****[email protected] to dlaczego ja na swoim 'nowym' koncie na svr10 podpiałem go i widzę na panelu w zakładce "My supla" ?
Chyba, że na każdym svr można przypisać ten sam moduł.. to by wyjasniało wiele. Pewnie ten re****[email protected] jest również na svr25?:)
Jest możliwość wyczyszczenia tego modułu w sensie przypisania do tamtego adresu @?
Chyba, że na każdym svr można przypisać ten sam moduł.. to by wyjasniało wiele. Pewnie ten re****[email protected] jest również na svr25?:)
Jest możliwość wyczyszczenia tego modułu w sensie przypisania do tamtego adresu @?
-
nalukim
Napisałem do sprzedawcy.. zobaczymy co odpowie, bo wg mnie to sprzedaje używane urządzenie a nie nowe. Zamówiłem kolejne kilka dni temu, zobaczymy czy też będzie z nim taki motyw. Dziękuję za zainteresowanie się moim problemem i pomoc 
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Czy jest jakieś "issue" na ten problem?pzygmunt wrote: Fri Oct 18, 2019 7:11 am Nie mogę go usunąć. Musisz skontaktować się ze sprzedawcą. Na jednym serwerze nie mogą być dwa moduły o tym samym GUID-ie.
Mając fizycznie urządzenie powinienem być w stanie skonfigurować je u siebie. Jeśli dobrze czytam, to aktualnie ten moduł podłącza się do konta poprzedniego właściciela, który prawdopodobnie może sobie nim sterować.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
nalukim
Tak, moduł wisi na koncie osoby, która wcześniej go podłączyła. Dodatkowo wisi to na svr25.supla.org gdzie i ja mam konto. Taki zbieg okoliczności 
Na szczęście można ten sam moduł podpiąć np. na svr10.supla.org.
Problem będzie w momencie kiedy kupię kolejny moduł i on również będzie wcześniej zarejestrowany na svr10.supla.org gdzie będę miał wszystkie swoje urządzenia.
Moim zdaniem powinna być możliwość by supla.org mogła kasować takie wcześniejsze rejestracje modułów. Faktycznie jest to dla mnie teraz problem, bo sądzę, że nie będzie kontaktu z właścicielem konta, na którym był podłączony mój SRW-01.
Sterować nim.. no właśnie, dobre pytanie, czy będzie mógł nim sterować czy nie będzie mógł?
Ten sam moduł na dwóch serwerach... Będzie widoczny on-line bo faktycznie internet będzie miał... Kiepska sytuacja
Na szczęście można ten sam moduł podpiąć np. na svr10.supla.org.
Problem będzie w momencie kiedy kupię kolejny moduł i on również będzie wcześniej zarejestrowany na svr10.supla.org gdzie będę miał wszystkie swoje urządzenia.
Moim zdaniem powinna być możliwość by supla.org mogła kasować takie wcześniejsze rejestracje modułów. Faktycznie jest to dla mnie teraz problem, bo sądzę, że nie będzie kontaktu z właścicielem konta, na którym był podłączony mój SRW-01.
Sterować nim.. no właśnie, dobre pytanie, czy będzie mógł nim sterować czy nie będzie mógł?
Ten sam moduł na dwóch serwerach... Będzie widoczny on-line bo faktycznie internet będzie miał... Kiepska sytuacja