Czy w miarę wolnego czasu zrobił byś mi bin-a dla 1 ds-a pod gpio12. - dla testu.krycha88 wrote: Fri Oct 18, 2019 5:39 pm
Próbuje na wszystkie sposoby i nie mogę powtórzyć problemu.
Może moja któraś biblioteka wprowadza takie "zamieszanie".
Czy w miarę wolnego czasu zrobił byś mi bin-a dla 1 ds-a pod gpio12. - dla testu.krycha88 wrote: Fri Oct 18, 2019 5:39 pm
Próbuje na wszystkie sposoby i nie mogę powtórzyć problemu.
po co kolejny kanał, jak ktoś nie będzie chciał kalibrować to nie uzupełni tego pola (bo bedzie to ręcznie kalibrowane?) i bedzie mial bez zmian cisnieniekrycha88 wrote: Fri Oct 18, 2019 5:54 pmW końcu znalazłem trochę czasu i usiadłem aby to zrealizować. Pytanie teraz do was czy dodać dodatkowy kanał który będzie wyświetlał ciśnienie zredukowane czy po prostu zastąpić aktualny kanał gdzie wyświetla się ciśnienie absolutne? Wg mnie dodatkowy kanał to trochę niepotrzebnydobo wrote: Tue Oct 15, 2019 7:03 pm A zapytam jeszcze czy jest w kodzie możliwość kalibracji czujnika w zależności od wysokości npm.![]()
Korekta nie będzie polegać na dodaniu wartości korekty;)Ryrzy wrote: Fri Oct 18, 2019 6:53 pmpo co kolejny kanał, jak ktoś nie będzie chciał kalibrować to nie uzupełni tego pola (bo bedzie to ręcznie kalibrowane?) i bedzie mial bez zmian cisnieniekrycha88 wrote: Fri Oct 18, 2019 5:54 pmW końcu znalazłem trochę czasu i usiadłem aby to zrealizować. Pytanie teraz do was czy dodać dodatkowy kanał który będzie wyświetlał ciśnienie zredukowane czy po prostu zastąpić aktualny kanał gdzie wyświetla się ciśnienie absolutne? Wg mnie dodatkowy kanał to trochę niepotrzebnydobo wrote: Tue Oct 15, 2019 7:03 pm A zapytam jeszcze czy jest w kodzie możliwość kalibracji czujnika w zależności od wysokości npm.![]()
![]()
btw. jak wyglada sprawa korekty temperatur tak przy okazji, bo na serwerze mozna korekty zrobic, ale na oledzie bedzie nadal czysty pomiar bez korekt tak?
o tym właśnie myślałemkrycha88 wrote: Fri Oct 18, 2019 7:00 pm
Korekta nie będzie polegać na dodaniu wartości korekty;)
będzie wyliczana wg tego:
viewtopic.php?f=21&t=4268&start=80
Jak dla Mnie druga tylko tak wyrównać jak pierwsza że wyniki pod sobą zaczynają się równo i spacje po hPa bym dał no i m.n.p.m po 120 tak jak w ciśnieniu a i jeszcze po każdym tekście dwukropek czyli Ciśnienie: 1234,12 hPa z pytań to po co komu metry nad poziomem morzakrycha88 wrote: Fri Oct 18, 2019 8:34 pm Która wersja lepsza?
wersja 1
bme.JPG
wersja 2
bme_2.JPG
Na oledzie oraz do clouda będzie się wysyłała wartość ciśnienia czyli ta po korekcie.
Kilka postów wyżej masz wytłumaczone
Czy działa to tak, że jak nie poda się wysokości to ciśnienie wysyłane na OLED i cloud będzie bezwzględne, a jak podamy wysokość to będzie to wartości ciśnienia względnego?krycha88 wrote: Fri Oct 18, 2019 8:34 pm Na oledzie oraz do clouda będzie się wysyłała wartość ciśnienia czyli ta po korekcie.