Jaki włącznik rolet do modułu SRW-01 ?

Sterownik rolet
bird2
Posty: 1
Rejestracja: pt sie 23, 2019 6:04 pm

pt sie 23, 2019 6:06 pm

Jaki zastosować wlacznik rolet z tym modułem , jeśli moja roleta do dzislania potrzebuje ciągłego zasilania podczas ponoszenia i podczas opuszczania? Boje się, ze podczas np opuszczania wyłącznikiem, inny domownik zdalnie przez suple zacznie ponosić rolete. Co doprowadzi do uszkodzenia silnika. Z rolet wychodzi 5 żyłowy przewód. Niebieski i żółtozielony. Brązowy kierunek dół, czarny kieunek gora u bialy do programowania krańcowych pozycji.
Ostatnio zmieniony sob sie 24, 2019 5:02 am przez bird2, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1196
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt sie 23, 2019 7:16 pm

Nie masz się co bać. SRW-01 zabezpiecza przed takim działaniem. Aby opuścić całkowicie roletę włącznikiem naściennym wystarczy nacisnąć krótko włącznik w kierunku opuszczania. Aby zatrzymać w dowolnym położeniu wystarczy nacisnąć dowolny (góra lub dół) włącznik.
Ja mam zainstalowane zwykłe Berker (Hager) serii B.Kwadrat.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8733
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt sie 23, 2019 7:52 pm

Nie ma takiego niebezpieczeństwa. Możesz użyć jakiego chcesz. Monostabilnego i Bistabilnego. Kwestia wybrania w ustawieniach jaki typ podłączyłeś.
kolwiczkrzysztof
Posty: 7
Rejestracja: pn lip 29, 2019 10:01 pm

sob paź 19, 2019 7:39 am

Uprzejme zapytanie. Mam taki łącznik do rolet w którym usunąłem sprężyny żeby nie trzeba było stać i cały czas naciskać żeby roleta chodziła.
https://e-ospele.pl/lacznik-zaluzjowy-b ... resja.html
Będzie działać bez problemu? Jak myślicie?
Jest jako mono czy bistabilny? Mam z tym problem. Dziękuję za podpowiedzi...
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1196
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

sob paź 19, 2019 7:53 am

Nie ma potrzeby wyciągania sprężynek. Przeczytaj post i dwa posty wyżej co jest napisane :)

Przycisk monostabilny to inaczej dzwonkowy (ze sprężynką).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8733
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

sob paź 19, 2019 8:43 am

Jeśli już nie ma sprężynek i nie będzie to zmień typ łącznika na bistabilny. ;)
Seba
Posty: 20
Rejestracja: śr sty 01, 2020 1:43 pm

śr sty 01, 2020 1:51 pm

Mogę prosić o wskazanie gdzie wybrać typ przełącznika?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8733
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr sty 01, 2020 2:25 pm

Musisz przełączyć SRW w tryb konfiguracji naciskając przycisk 10x (jak na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=al6R-Q65aP4)
Następnie łączysz się z siecią WiFi rozpoczynającą się od nazwy "ZAMEL-SRW...." i otwierasz stronę https://192.168.4.1
Seba
Posty: 20
Rejestracja: śr sty 01, 2020 1:43 pm

pt sty 03, 2020 4:46 pm

Dziękuję. Już zrobione:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „ZAMEL SRW-01”