Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N

andrzejano
Posts: 259
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Fri Oct 18, 2019 5:48 pm

Mam tak tak dokładnie na esp 8285 jak posty wyżej dla pojedynczego przełącznika
andrzejano
Posts: 259
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Fri Oct 18, 2019 5:49 pm

Budek wrote:
Thu Aug 29, 2019 10:32 am
Ja kupiłem podwójny, rozebrany, rozpisany.

Image

Ktoś już próbował wgrywać multiborda i kombinować, jak to ustawić, żeby działało ?

/Budek
taki sam podwójny
gbiel
Posts: 25
Joined: Sun Jun 04, 2017 11:57 am

Fri Oct 18, 2019 6:04 pm

Jak znajdę pod które Gpio co jest podpięte to coś podrzucę . Bo z tego zdjęcia co zacytowałeś nic prawie nie wynika.
woytas1
Posts: 47
Joined: Tue Oct 02, 2018 10:34 pm
Location: Krosno

Sat Oct 19, 2019 8:19 pm

Czy z oryginalnego softu (mam kopię.bin) nie dało by się wyciągnąć funkcji gpio?
gbiel
Posts: 25
Joined: Sun Jun 04, 2017 11:57 am

Sun Oct 20, 2019 1:53 pm

Na bazie Primary GUI v2

Touch x 3 ESP8285

GPIO0 Touchpad #1
GPIO9 Touchpad #2
GPIO10 Touchpad #3
GPIO12 Przekaźnik #1
GPIO5 Przekaźnik #2
GPIO4 Przekaźnik #3
GPIO13 Blue LED
GPIO1 TX pin
GPIO3 RX pin Temperatura DS18b20
Attachments
Touchx3ESP8285.rar
(337.04 KiB) Downloaded 20 times
janekRZ
Posts: 1
Joined: Wed Oct 23, 2019 1:09 pm

Wed Oct 23, 2019 1:13 pm

Witam serdecznie,
Śledzę ten temat jako obserwator, ale jako laik mam pytanie.
Zaciekawił mnie poniższy opis:
gbiel wrote:
Sun Oct 20, 2019 1:53 pm
Na bazie Primary GUI v2

Touch x 3 ESP8285

GPIO0 Touchpad #1
GPIO9 Touchpad #2
GPIO10 Touchpad #3
GPIO12 Przekaźnik #1
GPIO5 Przekaźnik #2
GPIO4 Przekaźnik #3
GPIO13 Blue LED
GPIO1 TX pin
GPIO3 RX pin Temperatura DS18b20
Czy to znaczy że mogę podłączyć czujnik temperatury DS18b20 do przełącznika i będę mógł odczytać tą informację na supli?
Jeżeli tak to można prosić o schemat podłączenia (dla 1 i 2 przyciskowego)? Oraz odpowiednie soft do nich?

Dzięki
gbiel
Posts: 25
Joined: Sun Jun 04, 2017 11:57 am

Wed Oct 23, 2019 7:42 pm

Tak. Można podłączyć DS18b20 do RX .
Soft wgraj ten co jest do 3 x Touch i to co nie działa wyłącz w cloud.
Attachments
8285+ds.jpg
8285+ds.jpg (99.89 KiB) Viewed 349 times
walanar1
Posts: 22
Joined: Fri May 18, 2018 5:31 pm

Thu Oct 24, 2019 9:30 am

Ja kupiłem 5 szt podwójnych i 2 szt pojedynczych z linku https://pl.aliexpress.com/item/40000274 ... 5c0f2PQWRq
poniżej zdjęcia przedstawiają tylko podwójne ponieważ z nimi mam problem ze stabilnością kanału podłączonego do L1,
światło zapala się i gaśnie samoczynnie z różną częstotliwością kanał L3 jest stabilny.
Na oryginalnym sofcie niema problemu jak również na pojedyńczym z wgraną suplą też, może ma koś jakieś pomysły jak temu zaradzić?
Attachments
img_1571247366028.jpg
img_1571247366028.jpg (129.21 KiB) Viewed 250 times
img_1571247317252.jpg
img_1571247317252.jpg (220.39 KiB) Viewed 250 times
img_1571247267213.jpg
img_1571247267213.jpg (55.72 KiB) Viewed 250 times
User avatar
Demolkaa
Posts: 175
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:42 pm
Location: Twardowice

Fri Oct 25, 2019 9:19 pm

Znacie jakiś sprawdzony wyłącznik czarny, podwojny do suplowania? Dajcie linka bo u Chińczyków jest tego mnogo
User avatar
Demolkaa
Posts: 175
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:42 pm
Location: Twardowice

Wed Oct 30, 2019 8:54 am

Widzę, że nie ma odzewu to znalazlem takiego toucha
https://s.click.aliexpress.com/e/Cz30qk3q

Czy bedzie do niego oprogramowanie?
Post Reply