SUPLA Scripts

User avatar
fracz
Posts: 1585
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Oct 23, 2019 5:11 pm

Nie można :)
szym3k
Posts: 124
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Fri Nov 08, 2019 6:15 pm

Image


Jest może opcja żeby przy ledach było coś takiego, bo aktualnie nic nie można zrobić, a często korzystam ze skryptów.

A najlepiej coś z płynnym ściemnianiem np.

Image

chciałem sam naklepać stronę specjalnie do lampy, ale chciałbym mieć wszystko w jednym miejscu ;)
Nynus11
Posts: 9
Joined: Sat Nov 09, 2019 4:23 pm

Sun Nov 10, 2019 4:38 pm

Mam takie pytanie: czy jest jakaś możliwość, aby skrypt pracował automatycznie ("w tle") i sceny wykonywały się automatycznie, bez klikania "Wykonaj scenę"? Coś jak w Automate. Uruchamia się proces i on już sobie tam pracuje i gdy spełnia się zadane warunki, to scena zadziała...
User avatar
fracz
Posts: 1585
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sun Nov 10, 2019 5:10 pm

szym3k wrote:
Fri Nov 08, 2019 6:15 pm
Image


Jest może opcja żeby przy ledach było coś takiego, bo aktualnie nic nie można zrobić, a często korzystam ze skryptów.

A najlepiej coś z płynnym ściemnianiem np.

Image

chciałem sam naklepać stronę specjalnie do lampy, ale chciałbym mieć wszystko w jednym miejscu ;)
Fajne by to było ;)
Nynus11 wrote:
Sun Nov 10, 2019 4:38 pm
Mam takie pytanie: czy jest jakaś możliwość, aby skrypt pracował automatycznie ("w tle") i sceny wykonywały się automatycznie, bez klikania "Wykonaj scenę"? Coś jak w Automate. Uruchamia się proces i on już sobie tam pracuje i gdy spełnia się zadane warunki, to scena zadziała...
W samych skryptach nie, ale jak sam zauważyłeś - możesz podpiąć to pod Automate.
Nynus11
Posts: 9
Joined: Sat Nov 09, 2019 4:23 pm

Sun Nov 10, 2019 6:01 pm

Trochę szkoda, bo przecież skrypty warunki sprawdzają co chwilę. Może wiec warto pomyśleć o dodaniu takiej funkcjonalności. Niech się nazywa na przykład "Procesy", albo prościej, przy scenie mogło by być zapytanie o jej wykonanie: ręcznie, wielorazowo albo automatycznie.
szym3k
Posts: 124
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Sun Nov 10, 2019 10:49 pm

Na tą chwile poradziłem sobie inaczej, spełnia swoje zadanie ;):

Image

Fajnie jakby chociaż w skryptach szło włączyć/ wyłączyć SLW-02
User avatar
fracz
Posts: 1585
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sun Nov 10, 2019 11:17 pm

Pull Requesty do skryptów też są mile widziane jakby co ;)
szym3k
Posts: 124
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Mon Nov 11, 2019 12:06 am

Nie jestem chyba, aż na tyle biegły w tych działach informatyki :lol:

Widzę w kodzie, że brakuje kanału DIMMER są RGBLIGHTING i DIMMERANDRGBLIGHTING.
Widzę, też, że w https://github.com/SUPLA/supla-cloud/wi ... el-Actions, kanały te mają podobne akcję.
(przy okazji można by poprawić przy kanale LIGHTSWITCH domknięcie "`TOGGLE``", bo się źle wyświetla)
Dobrze myślę, ze wystarczy wzorując się na tamtych kanał dopisać analogicznie kod do kanału DIMMER?
User avatar
fracz
Posts: 1585
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Nov 11, 2019 8:34 am

Ja myślałem ze te suwaki zrobisz :-D
szym3k
Posts: 124
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Mon Nov 11, 2019 12:46 pm

u siebie w input type wysyłam geta z % do linku bezpośredniego, z tego co mi się wydaje w podobny sposób dałoby się wysyłać parametr brightness w skryptach, nie wiem jak aktualnie jest rozwiązany kanał RGBLIGHTING czy DIMMERANDRGBLIGHTING w skryptach. Chętnie bym pomógł ale to trochę nie mój dział, bardziej swobodnie czuje się w serwerowni :lol:
Post Reply