WeMos D1 Mini - firmware v2.0
-
Jan9100
Obsługa przekaźnika przez wemosa - wł/wył. Chyba, że jest soft który obsłuży bmp280 wskazanie temperatury i ciśnienia.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
QLQ
Jest i to i to. Bme szukaj po bme . Było już wiele razy wałkowane.Jan9100 wrote: Thu Oct 24, 2019 10:13 am Obsługa przekaźnika przez wemosa - wł/wył. Chyba, że jest soft który obsłuży bmp280 wskazanie temperatury i ciśnienia.1571932384833..jpg
Co do wł/wył poszukaj Multiboard.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Andy77Kl
Cześć wszystkim.
Stałem się posiadaczem wemos D1 mini V2 oraz modułu czujnika Bosch BMP280.
Czy znajdę gdzieś może gotowiec (albo czy mogę prosić kogoś o pomoc przy utworzeniu) czegoś takiego:
w Wemos potrzebuję jedno wejście i 2 wyjścia (aktywacja wyjść poprzez harmonogram z supli), impuls na powiedzmy 1 sekundę, ale:
- 1 wyjście - włączenie grzania - tylko jeżeli jest stan wysoki na wejściu;
- 2 wyjście - wyłączenie grzania - tylko jeżeli na wejściu jest stan niski;
Dodatkowo wyświetlenie możliwości z czujnika i wyjście aktywowane poprzez próg zadany z supli (np. gdy temperatura jest wyższa niż: x, włącz wyjście;
Z góry dziękuję za pomoc;
Stałem się posiadaczem wemos D1 mini V2 oraz modułu czujnika Bosch BMP280.
Czy znajdę gdzieś może gotowiec (albo czy mogę prosić kogoś o pomoc przy utworzeniu) czegoś takiego:
w Wemos potrzebuję jedno wejście i 2 wyjścia (aktywacja wyjść poprzez harmonogram z supli), impuls na powiedzmy 1 sekundę, ale:
- 1 wyjście - włączenie grzania - tylko jeżeli jest stan wysoki na wejściu;
- 2 wyjście - wyłączenie grzania - tylko jeżeli na wejściu jest stan niski;
Dodatkowo wyświetlenie możliwości z czujnika i wyjście aktywowane poprzez próg zadany z supli (np. gdy temperatura jest wyższa niż: x, włącz wyjście;
Z góry dziękuję za pomoc;