Google Home

sebszc

Ok, to jeszcze chciałbym się upewnić co do samego GA. Sterowanie urządzeniami supli z poziomu GA może odbywać się tylko za pomocą supla scripts lub IFTTT?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Sterowanie przez GA jest natywne. Nie trzeba uruchamiać supla-scripts
SUPLA.... Nareszcie w domu.
sebszc

Przepraszam, ale to już zupełnie się pogubiłem. W takim razie odnosząc się do mojego problemu (zostawiając GH), gdzie mam błąd w ustawieniach, że GA na telefonie nie włącza światła?
Asystent połączony z Supla (w sterowaniu domem, w urządzeniach mam swoją lampę), ale na polecenie głosowe jej nie włącza? Komenda po polsku, nazwy urządzeń i pomieszczeń przypisane w GA również po polsku.
Gucio2607.

Ustaw wszystko w GH po angielsku i będzie działać. Komendy też wydajesz po angielsku. Polski asystent jest upośledzony
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Gucio2607. wrote: Thu Oct 24, 2019 1:25 pm Polski asystent jest upośledzony
I jest to problem z GA, a nie z Suplą. Więc jak chcesz dobrze działającego GA, to musisz się zwracać do Google :D

Możesz sterować w pełni po polsku za pomocą linków bezpośrednich i IFTTT.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Lucas

sebszc wrote: Thu Oct 24, 2019 12:53 pm Przepraszam, ale to już zupełnie się pogubiłem. W takim razie odnosząc się do mojego problemu (zostawiając GH), gdzie mam błąd w ustawieniach, że GA na telefonie nie włącza światła?
Asystent połączony z Supla (w sterowaniu domem, w urządzeniach mam swoją lampę), ale na polecenie głosowe jej nie włącza? Komenda po polsku, nazwy urządzeń i pomieszczeń przypisane w GA również po polsku.
W Google Home ustaw nazwy urządzeń i pomieszczeń po angielsku i jak pisali poprzednicy wydawaj komendy po angielsku. Ja tak mówię do głośnika i wszystko działa. Do polskiego asystenta mogę powiedzieć włącz night lamp i działa :D
o_rany

Gada komuś GH po polsku (nie chodzi mi o sterowanie)? Jeśli tak, to w informacjach o urządzeniu w apce jaki macie kod kraju? Moze to powoduje ze mój nie kuma rodzimej mowy (kod US).
Lucas

o_rany wrote: Sun Oct 27, 2019 10:52 pm Gada komuś GH po polsku (nie chodzi mi o sterowanie)? Jeśli tak, to w informacjach o urządzeniu w apce jaki macie kod kraju? Moze to powoduje ze mój nie kuma rodzimej mowy (kod US).
Jeśli pytasz o gadanie do głośnika to nie działa. Zresztą w czasie, gdy inni pisali, że przemówił po polsku u mnie nigdy to nie działało. Niezależnie jakie ustawienia języka zrobię - podobno te sposoby z yt też dawną nie działają, bo załatali ten bug. Mam kilka głośników GH mini i gada tylko po angielsku. Pozostaje czekać na oficjalne wsparcie.
o_rany

No widzisz.... jak slysze ze komus gada po naszemu to zachodze w glowe czy cos u nie nie jest OK bo kiedys mial zryw i gadal przez chwile.

Celem potwierdzenia- czy komus gada po polsku na dzien dzisiejszy Google Home (mini, home czy inne fizyczne urzadzenie od Googla nie mowie o asystencie na androidzie?
kris.gie
Has thanked: 1 time

U mnie nie działa, chociaż przez jakiś czas gadały po polsku moje stacjonarne asystenty.

Return to “Google Home”